SRBIN U SVOJE MUTNJE RADNJE UVUKAO ŽENU, POLICAJKU, ADVOKATICU: Hvalio se kako ubija i muči ljude, pa pao u Francuskoj zajedno sa ostatkom ekipe!

Autor:

Hronika

12.10.2023

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa se sumnjiči za šverc droge i oružja, pranje novca, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

SRBIN U SVOJE MUTNJE RADNJE UVUKAO ŽENU, POLICAJKU, ADVOKATICU: Hvalio se kako ubija i muči ljude, pa pao u Francuskoj zajedno sa ostatkom ekipe!

Foto: Shutterstcok

Branimir V. (43) poznat kao Braca godinama unazad živi u Francuskoj, a uhapšen je 3. oktobra u velikoj akciji policije koja je razotkrila kriminalnu grupu od 19 članova. Braca je označen kao vođa, a u svoje prljave poslove uveo je policajku, ali i svoju suprugu, njenog brata, advokaticu i radnika.

Ova kriminalna grupa je razbijena zahvaljujući podacima koje su državni organi dobili dešifrovanjem poruka sa Skaja - aplikacije koju su koristili svi visokopozicionirani policajci. Nakon dešifrovanja Skaja otvorena je Pandorina kutija i hapšenja širom sveta ne prestaju.

Braca razvio veze sa policijom

Naime, 13 osoba je uhapšeno u Francuskoj a šest u Monaku. Vođa grupe je Branimir, zvani Braca, koji živi u Francuskoj od ranih dvehiljaditih godina.

Prema pisanju francuskih medija, Braca slovi za opasnog kriminalca koji je za sebe stvorio luksuznu kuću u Alpima.

Koliko je ova grupa bila moćna i uspešno operisala govori i činjenica da je Braca razvio bliske odnose sa tamošnjim policijskim službenicima. Uhapšena je jedna policajka, koja se nedavno penzionisala, dok je njen kolega policajac ispitan nakon hapšenja, ali je ubrzo pušten i za sada protiv njega nisu podignute optužbe.

Policajka je osumnjičena za korupciju, a radila je u Monaku.

Uhapšena i porodica Srbina

Zajedno sa Bracom uhapšena je njegova supruga, njen brat, advokatica, kao i radnik koji je radio za Branimira, te sve ukazuje na to da je ovo bio "porodičan biznis".

Kako prenose tamošnji mediji, Srbin je tvrdio da je ubijao i mučio ljude, čime se hvalio porukama koje su otkrivene preko ozloglašene aplikacije Skaj.

Organizacija kojoj pripada uglavnom deluje u Alpima i krijumčari kokain iz Dominikanske Republike, pre nego što ga mali preprodavci ponovno prodaju na Azurnoj obali ili šalju u druge evropske zemlje.

Ova organizovana kriminalna grupa je takođe bila uključena u trgovinu ratnim oružjem, uključujući automatske pištolje i automatske puške. Tokom pretresa, zaplenjeno je dva pištolja, malo više od 19.000 evra u gotovini, luksuzni satovi i predmeti, kao i blindirani "audi A8".

Ova grupa je investirala novac u niz fiktivnih kompanija, od kojih je deo uložen u nekretnine u alpskim Maritimima, a Srbin je godinama stvorio carstvo nekretnina na Azurnoj obali.

Putem desetak preduzeća ulagao je u parcele, stanove ili vile, čak je i izgradio ceo stambeni kompleks u Varsu, u Gornjim Alpima.

Srbi vodeća imena na tržištu kokaina

Ovo je samo jedno u nizu hapšenja velikih kriminalnih grupa u kojima ključnu ulogu imaju Srbi. Samo u poslednjih mesec dana dogodio se niz hapšenja, na udaru je bio i balkanski narko-kartel, a u ovim opasnim organizovanim kriminalnim grupama visoke pozicije uživaju Srbi.

Tako je nedavno u Brazilu uhapšen Aleksandar Nešić, sin Gorana Nešića Cige poznatog kao "srpskog kralja kokaina". Aleksandar Nešić se povezuje sa švercom više od 7 tona kokaina, a on je svoj biznis nasledio od oca.

Republika

Foto: BAND.UOL.COM.BR/PRINTSKRIN / YOU TUBE/ BRASIL URGENTE

 

Njegov otac je izručen Srbiji 2018. godine, a sada u Zabeli služi kaznu zbog šverca heroina. On je godinama bio u bekstvu, a onda su mu lisice na ruke stavljene u Brazilu zbog višetonskog šverca kokaina. Istu sudbinu je doživeo i njegov sin, koji je uhapšen u Brazilu i navodi se da je organizovao pošiljke droge u saradnji sa najbrojnijom i jednom od najmoćnijih grupa - "Primeiro Comando da Capital“ (PCC).

Koliko je ova grupa jaka svedoči i činjenica da njeni pripadnici čine do 90 posto zatvorenika u Sao Paolu, a neretka je pojava da upravljaju pošiljkama i iza rešetaka.

Pre samo nekoliko dana, 8. oktobra, u velikoj akciji policije i Javnog tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno je šest osoba, a njihova grupa je osumnjičena da je u periodu od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana.

Vođa ove grupe je već bio u pritvoru - a u pitanju je Miroslav Starčević, zvani Mićo Crnogorac, koji je uhapšen u maju u istorijskoj akciji policije.

Miroslav Starčević, iz Loznice, uživao je visoku poziciju u okviru balkanskog narko-kartela, a lisice na ruke su mu stavljene zajedno sa još 12 pripadnika grupe, od kojih je većina već poznata nadležnima.

Mićo Crnogorac slovi za ime koje je blisko klanu "Amerika", kao i škaljarskom klanu. Njegova grupa je takođe uhapšena nakon otključavanja Skaja.

Takođe, 10. oktobra uhapšeno je sedam osoba, a sumnja se da su oni deo organizovane kriminalne grupe koja je prethodnih godina na teritoriji Srbije, Slovenije, Republike Srpske i Austrije u ilegalnim laboratorijama uzgajala marihuanu u veštačkim uslovima koju su potom, kako se sumnja, prevozili i prodavali širom Evrope.

Kao deo balkanskog narko-kartela krajem septembra uhapšen je i bivši fudbaler Crvene Zvezde Živko Bakić, koji se povezuje sa švercom 324 kilograma kokaina, koji je otkriven u Solunu.

Ovo su samo neki od nedavnih primera hapšenja srpskih državljana, koji često "padaju" i van granica Srbije, a kriju se iza nekih od ključnih pošiljki droge, vladajući tržištem kokaina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading