PRESUDA ZA UBISTVO DEVOJČICE (12) U KRAGUJEVCU, BIĆE U PETAK: Vladan (70) je kolima udario na pešačkom prelazu!

Autor:

Hronika

11.10.2023

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presuda će biti izrečena u Palati Pravde Kragujevac.

PRESUDA ZA UBISTVO DEVOJČICE (12) U KRAGUJEVCU, BIĆE U PETAK: Vladan (70) je kolima udario na pešačkom prelazu!

Foto: Twitter/Printscreen

U petak, 13. oktobra, u jedan popodne, biće izrečena prvostepena presuda okrivljenom Vladanu Krsmanoviću (70), optuženom da je kolima udario dvanaestogodišnju Nikolinu Janković, 7. decembra prošle godine, na pešačkom prelazu, u Kragujevcu.

Nesrećna devojčica ipak je preminula u KBC Kragujevac, 1. januara. Posle više protesta roditelja i apela da sud zadrži u pritvoru okrivljenog zbog specifičnih okolnosti, Krsmanović se, ipak, kako naglašavaju Nikolinini roditelji Vera i Bogoljub, branio sa slobode.

- Mi smo u međuvremenu osnovali "Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju", sa primarnim ciljem izmene Krivičnog zakonika i povećanjem zaprećenih kazni kako bismo sprečili buduće tragedije. U večini slučajeva, za smrtne ishode dece u saobraćaju izrečene kazne su minimalne. Po našem mišljenju, javnom riziku u saobraćaju Srbije, kaznenim politikama u drugim zemljama ali i zakonu Srbije, koji jasno definiše svrhu kažnjavanja, minimalne kazne su upravo glavni razlog trenda bahatih vožnji koji svakodnevno odnosi živote na putevima Srbije - kažu Jankovići.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading