SRBIN UBIJEN U MARBELJI! Likvidiran u obračunu klanova - mučili ga danima, pa ga overili metkom u glavu!

Autor:

Hronika

09.10.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin, tajni agent, ubijen u Marbelji.

SRBIN UBIJEN U MARBELJI! Likvidiran u obračunu klanova - mučili ga danima, pa ga overili metkom u glavu!

Foto: Tanjug

Policija vrši uviđaj

Srbin Aleksandar K. (33), tajni agent nemačke policije, ubijen je 29. juna 2022. godine u Marbelji u Španiji, a njegovo ubistvo ni do dan danas nije rasvetljeno.

Kako se pisalo u crnogorskim medijima, veruje se da je njegova likvidacija povezana sa obračunom kotorskih kriminalnih klanova.

Po istraživanju njemačkih televizija VDR i NDR, ubijeni tajni agentimao je zadatak da se infiltrira u jedan od dva suprotstavljena klana, ali da ga je to na kraju "koštalo glave".

- Nije isključeno da je taj zločin, počinjen u španskom gradu Marbelja, povezan i sa aktivnostima nemačke policije protiv kotorskih klanova. Da li je Aleksandar K. bio razotkriven pre smrti kao agent nemačke policije i je li to bio razlog za zločin, još se ne zna - prenosi portal Dan.

Kako dalje prenose nemački mediji, Aleksandar K. je mučen i ubijen u Marblji, a nađen je u stanu sa plastičnom kesom na glavi, vezanih ruku i nogu. U glavi je imao dve prostrelne rane, a 30. juna 2022. godine je telo otkrio vlasnik stana.

Španska policija pretpostavlja da je 33-godišnji Srbin bio žrtva narko-rata oko biznisa šverca kanabisa i kokaina u Evropi. U stanu je tokom pretresa nađena i njegova nemačka boravišna dozvola. Prema istraživanjima NDR i VDR, trag vodi do Nemačke. Španskim istražiteljima, stručnjacima za borbu protiv organizovanog kriminala, bilo je potrebno neko vreme da identifikuju pokojnika jer kod sebe nije imao legitimaciju.

Aleksandar K. je trebalo da otkrije informacije o zločinima narko-bandi. Njegove špijunske aktivnosti su možda na kraju bile i ono što ga je odvelo u propast, pišu VDR i NDR (Florian Flade, WDR i Reiko Pinkert, NDR).  

Ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Hesena ni Državna kancelarija kriminalističke policije nisu želeli da komentarišu da li su i kako hesenski tužioci koristili Srbina neposredno pre njegove smrti. Takođe, nije poznato da li je njegovo sudbonosno putovanje u južnu Španiju prošle godine eventualno izvršeno u ime policije.

- Prema pisanju španskih medija, tamošnji istražitelji su nakon ubistva prvobitno pretpostavili da je žrtva uhvaćena tokom narko-rata koji godinama besni između dve zavađene kriminalne grupe iz Kotora (Crna Gora) - pišu VDR i BDR i dodaju:

- Nekoliko pokušaja atentata u Španiji, na Balkanu, Turskoj, Holandiji i drugim zemljama navodno su izveli ovi narko-karteli, koji se izuzetno brutalno bore za svoje pozicije u evropskoj trgovini kokainom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading