Zbog ovog zatvorenika je danas sve stalo u sudu kod Hrama : SPROVODILE GA "NINDŽE" U KONVOJU: Rekao je: " Ja sam internacionale, sudija nisam nadimak dobio bezveze"

Autor:

Hronika

02.10.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sreten Jocić (59), poznatiji kao Joca Amsterdam, danas je oko podneva na oko 10 minuta zaustavio sve izlaske i ulaske u Prvi osnovni sud u Beogradu.

Zbog ovog zatvorenika je danas sve stalo u sudu kod Hrama : SPROVODILE GA "NINDŽE" U KONVOJU:  Rekao je: " Ja sam internacionale, sudija nisam nadimak dobio bezveze"

Foto: Republika.rs

Dovezen pod budnom pratnjom zatvorske straže i Žandarmerije, iz zatvora u Požarevcu nekadašnji kralj podzemja, stigao je u prolaz između zgrada suda i tužilaštva. U pratnji šest stražara, Jocić je ušao u sud, dok su advokati i stranke morali da čekaju, sklonjeni sa strane. Policija nije ništa prepuštala slučaju, pa su se njihove snage rasporedile svuda oko suda, kao i u samoj zgradi.

- Izgleda kao italijanski mafijaš, skroz je nalickan od pete do glave. Jel ovo Joca Amsterdam?- pitao je muškarac u odelu drugog čoveka, koji mu je odgovorio potvrdno.

Republika

Foto: Republika.rs

Policija i žandarmerija na istom zadatku

Jedna advokatica među onima koji su čekali da nastave gde su krenuli, čudila se zašto se osuđenik, koji već dve godine dobija slobodne vikende, sprovodi sa tolikim oprezom. 

Kako smo saznali, Jocić je privatnom tužbom odgovorio na jedan novinski tekst i zbog toga je danas sproveden na suđenje. 

 - Sudija, ja sam u podzemlju mnogo godina ne samo ovde nego i u inostranstvu. Imam dug zatvorski staž. Ja sam internacionale kako i moj nadimak kaže. Nisam ga dobio bezveze. Znam da se sudim - rekao je Jocić u sudnici, saznaje Republika. 

Foto: Printskrin

Sreten Jocić u Palati pravde

Sa dve plavokose srednjovečne žene, Sreten se vrlo srdačno pozdravio u hodniku suda, kao i sa svojim advokatom. Odećom i stavom nije odavao utisak da mu zatvorski dani teško padaju. Imao je frizuru kakvu godinama nosi. Nosio je brendiranu garderobu i obuću, farmerke i crveno belu košulju na pruge, preskupi zlatni sat, skupi kaiš i naočare za sunce, koje je skinuo na suđenju. Na licu je imao hiruršku masku preko donjeg dela lica i osmehivao se ljudima srdačno.

Jocićevo suđenje trajalo je oko sat vremena, a iz sudnice je izašao dobro raspoložen. Kratko je porazgovarao sa advokatom koji ga zastupa, a onda je sa pratnjom otišao do vozila koja su sve vreme čekala parkirana ispred. I prilikom odlaska kao i kada je ulazio ovaj poznati zatvorenik, policija je ograničila kretanje stranaka. Jocić je pod rotacijom je sproveden ka Zabeli, u konvoju od sedam vozila.   

Podsetimo, Sreten Jocic je uhapšen 27. aprila 2009. zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića. Međutim, na kraju sudskog postupka on je pravosnažno oslobođen, a umesto da bude pušten iz pritvora, koji mu je ukinut 28. decembra 2012, on je prebačen iz Centralnog zatvora Beogradu  u "Zabelu" u Požarevcu, na izdržavanje kazne od 13 i po godina zatvora za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš 1995. godine.

Republika

Foto: Republika.rs

Žandarmerija i policija čekaju da izađe Jocić iz suda da ga vrate iza rešetaka

Od pre dve godine Jocić uporno traži uslovni otpust pozivajući se na dobro vladanje u zatvoru. Za sada, dobija samo vikende koje provodi sa porodicom. 

Ovako je izgledalo njegovo sprovođenje: Zavijaju SIRENE, svetle ROTACIJE:

Inače, Joca Amsterdam je karijeru u podzemlju počeo da trasira kao vrlo mlad, od vojničkih dana. On za sebe kaže da je seljak iz Velike Krsne i legalni diler draguljima i oružjem. I dok se drugi smeju njegovim kontroverznim izjavama, on obično doda da govori osam svetskih jezika koje je učio dok je živeo širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading