OTAC KOSTE KECMANOVIĆA IMA NOVOG CIMERA U ZATVORU: "Opakim" doktorima pridružio se i mag za novčane prevare!

Autor:

Hronika

27.09.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sobi sa ocem najmlađeg masovnog ubice u svetu dane i noći provodi i Miloje T. koji se sumnjiči da je deo ekipe koja je prevarama Srbiju ojadila za 350 miliona dinara.

OTAC KOSTE KECMANOVIĆA IMA NOVOG CIMERA U ZATVORU:  "Opakim" doktorima pridružio se i mag za novčane prevare!

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta i Vladimir Kecmanović

Vladimir Kecmanović(47) otac dečaka ubice Koste Kecmanovića zatvorsku ćeliju sada deli sa Milojem T.(36), koji je uhapšen pre mesec dana pod sumnjom da je sa još šestoro lica vršio krivična dela kojima su oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.

Republika

Foto: PIXABAY

Prali pare i utajili porez

Sumnja se da je Milojeva kriminalna grupa u kojoj su i tri žene, od januara 2020. godine do januara 2023. godine, sticala novac izvršenjem krivičnog dela Poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, a koji su kroz kupovinu nekretnina i skupih pokretnosti integrisali u legalne tokove.

Miloje T. je uživao u luksuznom životu, kao i drugi osumnjičeni, pa mu pritvor teško pada.

 - Miloje T. je, kako se sumnja, po nalogu Aleksandra O. osnovao knjigovodstvenu agenciju - privredno društvo „AM Logistic 2209″ koja je sačinjavala dokumentaciju neistinitog sadržaja i to lažnih računa, kalkulacija, knjiga ulaznih i izlaznih računa i poreskih prijava za PDV za sva privredna društva pod neposrednom i faktičkom kontrolom Aleksandra O, kao i podnošenje poreskih prijava za nezakonit povraćaj PDV-a - otkriveno je iz istrage. 

Republika

Foto: MUP Srbije

Utajili porez i prali novac kupujući nekretnine i kola

Znajući da potiče od kriminalne delatnosti, Miloje T. i Aleksandar R. su, kako se sumnja, u više navrata podizali novac u gotovini sa poslovnih računa i zatim ga integrisali u legalne tokove ponovnim uplatama u vidu pozajmica osnivača. Drugi deo novca ulagan je u kupovinu nekretnina i vozila.

Prilikom pretresa stanova i prostorija osumnjičenih pronađeni su i privremeno oduzeti skupoceni satovi, nakit i luksuzni automobili.

Kako je Republika već pisala, beogradski radiolog Vladimir Kecmanović u pritvoru Centralnog zatvora boravi sa kolegom Nikolom Ostojićem, hirurgom sa Vojnomedicinske akademije, koji je početkom godine krvnički tukao svoju suprugu i majku njihovo troje maloletne dece.

U sobi sa njima borave još tri cimera, a MIloje T. je jedan od njih, onaj koji se poslednji pridružio ekipi i prema oceni zatvorske straže dobro se uklopio sa lekarima. 

I Miloje T. je doktoru Kecmanoviću kazao da ga razume kroz šta prolazi kao otac Koste Kecmanovića koji je u školi na Vračaru ubio devetoro dece i školskog čuvara, a ranio petoro drugara i nastavnicu istorije.

 Vladimira Kecmanovića, prema saznanju Republike, konstantno muče pitanja o ćerkici i ženi, a pripisuje sebi greške u vezi sa sinom, iako je mislio da je dobar otac. U posetu mu dolaze sestra i šurak, rođeni brat njegove supruge Miljane Kecmanović.

Inače, doktoru Kecmanoviću je pritvor produžen krajem jula za još tri meseca i njemu se na teret stavlja to da nije čuvao oružje i municiju van domašaja deteta, te da mu ih je učinio dostupnim, kao i da je svog sina Kostu učio da puca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Tanja

27.09.2023 14:45

Diktor,sigurno je video da mu je sin lud.Otac doktor umesto da ga leci,ucio ga da barata oruzjem! Majka prosvetni radnik sigurno je videla da je lud,zasto ga nije lecila,zasto je dozvolila da joj sin barata oruzjem,ide u streljanu? Zasto je majka na slobodi?

Marko

27.09.2023 14:58

@Tanja - Tanja Kosta je psihopata ili sociopata. To se ne leči, psihopatija je poremećaj ličnosti. Dal su oni to mogli primetiti? Možemo samo da nagađamo. Da li je mali pokazivao znake agresivnog ponašanja, da li je maltretirao drugu decu, životinje? Psihopate su često dobri glumci, teško ih je prepoznati.

Vesna

27.09.2023 16:41

O svima se priča stalno a o Kosti ništa!!! Jesu li lekari konačno doneli "procjenu" njegovog stanja.... Šta se čeka???

Daša

28.09.2023 07:35

verovatnost da bi neko ko je tako nešto počinio ikada više smeo biti na slobodi među ostalim ljudima je nikakva