VELJI I MARETU DRŽAVA UZIMA SVE ŠTO SU OTELI: Optužnica protiv Nevoljine i Mesarove žene za rolekse, brejtlinge, vile i limuzine

Autor:

Hronika

25.09.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo traži trajno oduzimanje luksuznih automobila, satova, stanova, kuća, novca, placeva i firmi Belivukove i Miljkovićeve familije.

VELJI I MARETU DRŽAVA UZIMA SVE ŠTO SU OTELI: Optužnica protiv Nevoljine i Mesarove žene za rolekse, brejtlinge, vile i limuzine

Foto: Republika.rs, E-stock

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) juče je podiglo novu optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, vođa kriminalne grupe s Partizanovog stadiona i njihovih žena Bojane Belivuk i Tanje Miljković.

Optužba je podignuta i protiv Belivukove tašte Snežane Đorđević, kao i protiv Filipa Ivanovskog "vojnika klana" optuženog s njima i njegove nevenčane supruge Marije Milutinov. Svi oni terete se za pranje novca stečenog od izvršenja krivičnih dela u toku poslednjih pet godina, a tužilaštvo je predložilo da im se trajno oduzme imovina, o čemu će na kraju sud dati ocenu.

Foto: Srpski telegraf

Tanju Miljkovic privode na saslušanje

- Kroz kupovinu nepokretnosti, kuća, stanova i placeva, kao i skupocenih predmeta, nakita i limuzina okrivljeni su prali novac ubacujući ga u legalne tokove. Krvavi novac od droge, otimačina i ubistava, ubacivan je u građevinske i druge poslove. Njihovo okruženje je primećivalo ogromnu promenu u standardu, i uopšte načinu života koji su vodili. Jasno je da su novac zaradili, takoreći preko noći, što se poštenim radom ne može postići - ispričao je izvor Republike.

Optuženi su u decembru 2021. privedeni u JTOK i po više sati saslušavani u sklopu finansijske istrage. Srpski telegraf je tada bio na licu mesta, gde smo zatekli advokata Dejana Lazarevića, koji je s četvoricom momaka u crnom blindiranom džipu sačekivao dame klana da izađu iz tužilaštva. Belivukova tašta izašla je vidno nervozna, dok se njegova žena Bojana čak i rasplakala. Mesareva žena Tanja Miljković se skrivala iza kišobrana, a sve su imale organizovan prevoz.

- Novcem koji potiče od kriminalnih poslova Belivuk, Miljković i Ivanovski kupili su stanove, placeve i sagradili luksuzne kuće u Kozarčevoj, Živka Davidovića, Čačanskoj, Grge Andrijanovića, Levskog, kao i plac u Vrčinu. Tužilaštvo navodi da je Bojana Belivuk u aprilu 2020. kupila folksvagen tiguan za 25.000 evra. Našli su da je Veljko Belivuk kupio škodu superb za 16.500 evra - ispričao je izvor Sprskog telegrafa.

Za Miljkovića JTOK tvrdi da je prljavi novac ulagao osim u nepokretnosti, i u kupovinu skupocenih satova. U njegovoj garaži policija je zatekla blindirani BMW.
- Od Miljkovića su oduzeta tri sata, roleks kristofer, koji košta 1,9 miliona dinara, zatim roleks vredan 442.569 dinara i brejtling od 260.908 dinara - istakao je izvor Srpskog telegrafa.

I kod Belivuka u kući je pronađen "roleks" vredan 2,2 miliona dinara.
Takođe, kod Velje Nevolje, koji je naveo da je radio u pekari i primao platu od 60.000 dinara pronađeno je brdo para, kao i kod njegove supruge.

- Reč je o više od 31.000 evra, 369.000 dinara, 11.090 turskih lira, 3.000 mađarskih forinti, 250 američkih dolara. Od Belivukove supruge zaplenjeno je 19.770 evra, 101 američki dolar, 4.000 severnomakedonskih denara i 374.000 dinara - nabraja naš izvor.

Republika

Foto: St/N. Pančić

Optuženi sa klanom Belivuk -Bračni par iz Loznice Vlade i Sladjana i Boris Karapandžić

Pare za klan prao i bivši policajac

Firma "ALKZ DOO" iz Loznice za proizvodnju odevnih predmeta (ime je dobila po navijačkoj grupi "Alkatraz", koju su preuzeli Veljini "Principi"), a koja se vodi na Vladu Georgieva, uhapšenog s Belivukom, s petoro zaposlenih 2019. imala je prihod oko 120 miliona dinara. Medutim, prijavljen je profit od samo 6.446 evra! Račun firme je blokiran četiri dana posle hapšenja Belivukove grupe. Neko je očigledno odmah posle hapšenja Nevolje pustio menicu. Odlukom Privrednog suda u Valjevu od 26. jula, proglašen je stečaj preduzeća. U posedu klana je bila i "White wolf" DOO takođe iz Loznice (ime firme znači beli vuk - Belivuk), a kao zvanični vlasnik vodio se bivši policajac Vlade Georgijev.

Kupovali i klubove i njive

Od prljavih para zlikovci su kupovali još i poljoprivredna dobra, nekoliko nižerazrednih fudbalskih klubova, ulagali u bitkoine i, kako se pretpostavlja, negde i dalje imaju veliki broj štekova za novac koje policija nije uspela da otkrije. Nije isključeno i da pojedini od njih uopšte nisu u Srbiji.

Nevoljina žena s partnerkom drži rentakar

U Humskoj ulici, broj 1, u prostorijama stadiona Partizan prijavljena je firma za iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motoronih vozila "B & B drive", i vlasništvu dve Bojane, supruge Belivuka i Aleksandra Vučeljića, koji je uhapšen s klanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading