STIGLA POTVRDA LEKARA! Dete (2) nađeno u kolima u Železniku NIJE zanemareno, ovo su DETALJI slučaja!

Autor:

Hronika

22.09.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon objave da je dete zatečeno u kolima koje je zaustavila policija u Železniku, reagovali su Drugo osnovno javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad.

STIGLA POTVRDA LEKARA! Dete (2) nađeno u kolima u Železniku NIJE zanemareno, ovo su DETALJI slučaja!

Foto: printscreen/Google Earth

Devojčica (2) koje je pre dva dana u pratnji policijske patrole odvezeno u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova uspešno se oporavlja u bolnici, a kako je utvrđeno pregledom doktora njeno zdravstveno stanje nije posledica zanemarivanja i neadekvatne brige roditelja, saznaje "Blic".

Prema informacijama koje poseduje ''Blic'', nakon objave da je dete zatečeno u kolima koje je zaustavila policija u Železniku, reagovali su Drugo osnovno javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad koji je odmah izašao na teren, odnosno otišao u porodičnu kuću porodice deteta.

Ova porodica nije bila u evidenciji Centra za socijalni rad, a nakon obilaska porodice zaključeno je da dete živi u dobrim uslovima. Ova porodica ima još dece i ona su dobrog zdravstvenog stanja - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Kako dodaje, majka deteta koje je nađeno je u Tiršovoj sa njim.

Podsetimo, Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je juče, po sopstvenoj inicijativi, ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, povodom saznanja da je dete rođeno 2021. godine, u pratnji policijske patrole, prekjuče dovedeno u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Gradski centar za socijalni rad, dužan je da u najkraćem roku, ne dužem od 10 dana, dostavi informacije o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na ovaj slučaj, navodi se u saopštenju zaštitnika građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading