VOZIO DETE U NESVESTI KROZ GUŽVU, A ONDA JE ZAMOLIO POLICAJCE ZA POMOĆ: Detalji dramatične vožnje od Pančevca do Urgentnog

Autor: Republika

Hronika

21.09.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Oni su uspeli da stignu od Pančevačkog puta do Urgentnog centra za pet minuta

VOZIO DETE U NESVESTI KROZ GUŽVU, A ONDA JE ZAMOLIO POLICAJCE ZA POMOĆ: Detalji dramatične vožnje od Pančevca do Urgentnog

Foto: ST/Nebojša Mandić, A.Nalbantjan, RINA

Herojska trka za život odigrala se prošlog četvrtka od Pančevačkog puta do Urgentnog centra, kada je uz pomoć dvojice policajaca spasen život bebe, jednogodišnjeg dečaka.

Dete je kod kuće palo sa stolice i zadobilo povrede glave, pa su članovi porodice seli u kola sa mališanom i zaputili se hitno u Urgentni centar. Na Pančevačkom putu, kao i obično, gužva. Zabrinuti ujak nije imao izbora i na semaforu je zatražio pomoć od dvojice policajaca u vozilu koji su se našli na tom mestu i - dobio je. Epilog je odličan, detetu sa potresom mozga spasen je život. Policijska pratnja omogućila je ujaku da za svega nekoliko minuta stigne do Urgentnog centra.

- To su dva mlada momka. Oni su uspeli da stignu od Pančevačkog puta do Urgentnog centra za pet minuta - rekao je sagovornik Novosti, upoznat sa akcijom spasavanja i dodao:

- Kada smo kasnije pričali sa njima, rekli su da nisu razmišljali. Vodila je misao da daju sve od sebe kako bi spasli dete. I najviše su brinuli o tome da li će stići do Urgentnog centra na vreme. Posle smo saznali da je dete imalo jak potres mozga. Kao da ih je sam Bog poslao da stanu na semafor pored nas.

Kako je ispričao sagovornik, mladići koji su učestvovali u ovoj borbi za život, nisu hteli da uznemiravaju porodicu dečaka.

- Oni nisu želeli da ih zovu kako im ne bi smetali, ali ih je zanimalo kako je dete. Srećom, ujak deteta javio se posle par sati i obavestio ih da je dečak dobro. Mladi policajci su bili srećni što su uspeli da spasu dete.

Saobraćajni policajci su u više navrata pomagali građanima u hitnim situacijama, a u aprilu su spasli bebu koja se gušila. Majka deteta pozvala je Dežurnu službu saobraćajne policije i rekla im da je krenula u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova i da je zaglavljena u saobraćaju. Ona se na putu ka bolnici našla u saobraćajnom kolapsu na Bulevaru Mihajla Pupina. Patrola je brzo stigla i pod pratnjom pomogla majci i bebi da stignu do Tiršove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading