ŽENA KOJU SU SILOVALI POLICAJCI U LICI DOŽIVLJAVA NOVE TRAUME: Okolina iskazuje saosećanje prema prestupnicima, a žrtvu vređaju na ulici!

Autor:

Hronika

04.09.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz policije su poručili da imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik nasilja nad ženama te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju.

ŽENA KOJU SU SILOVALI POLICAJCI U LICI DOŽIVLJAVA NOVE TRAUME: Okolina iskazuje saosećanje prema prestupnicima, a žrtvu vređaju na ulici!

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Tri dana nakon što je prijavila silovanje od strane dvojice lokalnih policajaca, 33-godišnjakinja pita se koga društvo ovde zapravo smatra žrtvom - nju ili policajce koji se nalaze u istražnom zatvoru. Ima osećaj da je označena, okolina je osuđuje, kao da je sama kriva za ono što joj se dogodilo. Vidi kako joj šapuću iza leđa, iskazuju određeno saosećanje sa osobama "koje je strpala u zatvor", a u petak su je na ulici i napale dve žene.

- Nakon tog utorka izašla sam u petak u grad. Na ulici u neposrednoj blizini policijske stanice prišle su mi dve žene i napale me. Izgovorile su mi svašta, rekle su mi da sam k*rva, isto kao i moja majka, prozivajući me zašto sam podnela prijavu. Bilo mi je strašno neprijatno - priča sugovornica za Jutarnji list.

Proživljava traumu

Ožiljak sa kojom žrtve silovanja najčešće nose, upozoravaju stručnjaci, ponekad je jednako traumatičan kao i samo nasilje. Silovanje je kažnjivo delo koje se vrlo retko prijavljuje - smatra se glavnim razlogom što se, prema procenama, samo 10 posto žrtava odluči prijaviti sporno nasilje.

- Sve to me jako potreslo i prijavila sam policiji verbalni napad - poručila je sugovornica Jutarnjeg lista.

Detalje večeri nakon koje je prijavila dvojicu policajaca, 36-godišnjaka i 50-godišnjaka, ne želi niti sme iznositi. Veruje da će policija biti profesionalna.

- Svesna sam da ne smem ulaziti u detalje događaja i istrage. To su učinila dvojica policajaca, ali želim naglasiti da i dalje verujem policiji. Ne samo to, već im želim zahvaliti na svemu što su učinili nakon što sam podnela prijavu protiv njihovih kolega. Postupili su vrlo brzo, profesionalno i odgovorno - od šefa policije do svih koji su učestvovali u istrazi - bez trunke pokušaja da se bilo što zataška. U traumi koju sam proživela to mi je puno značilo - priča žrtva silovanja.

Sad, dodaje, samo želi da nastavi sa koliko-toliko normalnim životom, pa moli sugrađane da joj u tome ne otežavaju.

- Ja sam sa punom verom prepustila policiji da reši taj slučaj, a molim i ljude iz moje okoline da učine isto to, da me ostave na miru. Žrtva sam, imam tešku traumu sa kojom se pokušavam nositi najbolje što znam i sve što želim jeste mir za mene i moju porodicu.

Podsetimo, dvojici ličkih policajaca određen je 30-dnevni istražni zatvor. Sudija istrage Županijskog suda u Karlovcu, Elma Kaleb Mamić, prihvatila je predlog Županijskog državnog tužilaštva u Karlovcu te im je istražni zatvor odredila zbog opasnosti od ometanja istrage uticajem na svedoke i žrtvu. 

Golema šteta

U vreme počinjenja dela jedan od policajaca je bio u službi, a drugi nije. Žrtvu je jedan od njih, koga je je poznavala, pozvao na druženje koje se na kraju završilo silovanjem. 

Iz policije su poručili da imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik nasilja nad ženama te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading