POLICAJCI SILOVALI ŽENU U KOLIMA, OBOJICA VEĆ DUGO U SLUŽBI: Jedan od njih bio na dužnosti!

Autor:

Svet

31.08.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suspendovana su dvojica policajaca koji se sumnjiče za silovanje.

POLICAJCI SILOVALI ŽENU U KOLIMA, OBOJICA VEĆ DUGO U SLUŽBI: Jedan od njih bio na dužnosti!

Foto: Shuttestock, Pixabay.com, Printskrin/Youtube/Večernji list

Dvojica policijskih službenika Policijske uprave Ličko-senjske uhapšeni su i podvrgnuti kriminalističkom istraživanju zbog sumnje da su počinili krivično delo silovanja.

Oba policajca su starija od žrtve (33) i imaju dugogodišnje iskustvo u policiji, jedan više od 20, a drugi više od 10 godina.

Incident se navodno dogodio pre nekoliko nedelja u automobilu. Jedan od policajaca bio je u vreme zločina na dužnosti, dok drugi nije.

Žena je prijavila silovanje policiji odmah nakon događaja, a policija je brzo prikupila dokaze i podnela prijavu protiv osumnjičenih policajaca. Oba policajca su suspendovana s dužnosti.

Policija takođe naglašava da je važno što je žrtva prijavila slučaj, te su preduzete sve potrebne mere kako bi se istražilo šta se dogodilo.

- Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju, nismo u mogućnosti objaviti, a sve s ciljem zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije. Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te će danas biti udaljeni s dužnosti. Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana - naglašavaju iz Ličko-senjske policijske uprave.

Napomenuto je i da se više informacija neće objavljivati kako bi se zaštitila žrtva. 

- Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja - zaključuju iz policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading