REKORDNI BROJ PUTNIKA ER SRBIJE: Za prvih osam meseci nacionalna avio-kompanija prevezla putnika koliko u celoj 2022. godini!

Autor:

Vesti

31.08.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najintenzivniji mesec je bio jul, tokom kojeg je Er Srbija prevezla 27 odsto više putnika u odnosu na jul 2022. godine.

REKORDNI BROJ PUTNIKA ER SRBIJE: Za prvih osam meseci nacionalna avio-kompanija prevezla putnika koliko u celoj 2022. godini!

Foto: Air Serbia

Er Srbija

Er Srbija je od početka 2023. godine do danas prevezla 2,76 miliona putnika i na taj način, već krajem avgusta, premašila ukupan broj putnika prevezenih tokom 2022. godine. Očekuje se da će u prvoj nedelji septembra biti nadmašen i rezultat od 2,81 miliona putnika, ostvaren u do sada najuspešnijoj 2019. godini. 

- Tekuća letnja sezona ostaće upamćena po brojnim izazovima. Loše vremenske prilike i česte zabrane točenja goriva, nedovoljan broj zaposlenih na aerodromima, nedostatak rezervnih delova na globalnom nivou i druge nepovoljne okolnosti uticali su tokom leta na obavljanje saobraćaja. Uprkos svemu, tokom jula i avgusta, do više od 80 destinacija širom sveta prevezli smo preko milion putnika i tako oborili sopstvene rekorde postavljene pre pandemije korona virusa. Najintenzivniji mesec je bio jul, tokom kojeg smo prevezli 27 odsto više putnika u odnosu na jul 2022. godine, odnosno 39 odsto više u odnosu na isti mesec 2019. godine. Dobri rezultati zabeleženi su i u avgustu, koji je bio naš 14. uzastopni rekordni mesec. U ovom trenutku već se intenzivno pripremamo za zimsku sezonu koja će biti vrlo dinamična - rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije. 

Najpopularnije destinacije tokom jula i avgusta 2023. godine u regionu bile su Tivat i Podgorica. Kada je reč o Zapadnoj Evropi najviše se putovalo do Ciriha, Pariza i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najpopularnije destinacije bile Istanbul, Larnaka, Atina i Barselona. Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada u prvih deset destinacija po broju putnika tokom pomenuta dva letnja meseca.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading