Kosta Kecmanović nije jedini DEČAK-UBICA: Maloletnik iz Sremskih Karlovaca IŽIVLJAVAO SE BRUTALNO nad čovekom, pa ga ostavio da UMRE U NAJGORIM MUKAMA, evo GDE JE SADA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedije koje su zadesile Srbiju su neuporedivih razmera, međutim, ono što povezuje ova dva zločina, jeste činjenica da su u središtu priča upravo dva maloletnika.

Kosta Kecmanović nije jedini DEČAK-UBICA: Maloletnik iz Sremskih Karlovaca IŽIVLJAVAO SE BRUTALNO nad čovekom, pa ga ostavio da UMRE U NAJGORIM MUKAMA, evo GDE JE SADA!

Foto: Facebook, Shutterstock

Kosta Kecmanović koji je 3. maja 2023. godine izvršio krvavi pir u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, nije se ni osvrnuo na počinjeni zločin. 

Dečak ubica imao je 13 godina u vreme zločina, a tada je istražiteljima rekao da i ne zna u koga je sve pucao. 

Prošlo je više od tri meseca od nezapamćenog zločina, a u tom periodu otkriveni su mnogi detalji, kao i šokantne crte psihološkog profila najmlađeg masovnog ubice na planeti koji je tek nedavno napunio 14 godina.

Naime, pre skoro tačno 5 godina, 31. avgusta 2018. godine u Sremskim Karlovcima, jedan maloletnik izvršio je jezivi zločin kada je nesrećni Živoslav Miletić (64) tragično skončao vezan za drvo, preminuo je tada u najstrašnijim mukama. 

Tragedije koje su zadesile Srbiju su neuporedivih razmera, međutim, ono što povezuje ova dva zločina, jeste činjenica da su u središtu priča dva maloletnika. 

V. K. (14) je namamio Živoslava u bagremar nedaleko od njegove kuće, tamo ga vezao i ostavio da umre. Kako smo ranije pisali, za dedu Živoslava, građani Sremskih Karlovaca imali su samo reči hvale, a kako su tvrdili ranije, za maloletnog počinitelja ovog gnusnog zločina kažu da je oduvek pravio probleme u kraju.

Za deda Živu u Sremskim Karlovcima svi su znali kao čudaka, ali bezopasnog, koji je i leti nosio gumene čizme i vunenu kapu. Tog dana kada je nestao, na Fejsbuku je organizovana potraga za njim, nažalost, sve se okončalo na najtužniji način. Pronađeno je telo u stanju raspadanja, a policajci su ga prepoznali upravo po gumenim čizmama.

V.K. je tada saslušan u Višem sudu u Novom Sadu, gde mu je određen pritvor, ipak, prema zakonu, dečak nije završio u zatvoru, iz razloga što kada su u pitanju  kazne koje se izriču maloletnicima, sudije uzimaju u obzir da li se radi o mlađem maloletniku (od 14 do 16 godina) ili starijem (od 16 do 18 godina).

Gde je i šta danas radi dečak koji je ubio dedu Živoslava?

Otac dečaka V.K. nadao se tada da će istraga pokazati šta se tačno dogodilo, jer kako je on tada rekao, ne može da poveruje da jedan mali sićušan dečak može da veže za drvo mnogo krupnijeg i starijeg čoveka od sebe. A i ako je to uradio, veruje da mu je neko pomogao u tome. 

Tek deset dana kasnije, nesrećni čovek je pronađen mrtav, odnosno 9. septembra u popodnevnim satima.

Ovaj maloletnik izjavio je kasnije da nije imao nameru da ubije Živoslava, već samo da ga veže. Navodno je nameravao da se kasnije vrati u bagremar i odveže čoveka, ali se plašio da će ovaj onda njega vezati za drvo.

Kako danas saznajemo, otac još tada maloletnog V.K, Petar Kostić je preminuo, a mladić sada već ima 19 godina, pa pretpostavljamo da je deda Živa tako otišao u zaborav, iako je umro u najvećim mukama.

Naime, zločin koji je nedavno uzdrmao Srbiju, ističe još jednog dečaka-ubicu, brutalnog Kostu Kecmanovića, koji je u svojih nepunih 14 godina izvršio nezapamćen masakr, tako što je teškim oružjem pobio školske drugare i radnika obezbeđenja. Kasnije se došlo do saznanja da je dečak više puta mesečno posećivao streljanu.

Republika

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta Kecmanović

Iz tog razloga, strogo se apeluje na roditelje da razgovaraju sa svojom decom i ako je potrebno da ih upute ka stručnim licima koja im mogu pomoći. 

Šta kaže Zakon?

Kako prema krivičnom zakoniku Republike Srbije lice mlađe od 14 godina ne odgovara za svoje postupke, tako ni V.K. nije odgovarao, a s obzirom na to da maloletni ubica sa Vračara, takođe u vreme zločina nije imao 14, proći će nekažnjeno.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, maloletnik je osoba koja je u vreme izvršenja krivičnog dela navršila četrnaest, a nije još navršila osamnaest godina.

Mlađi maloletnik je lice koje je u vreme izvršenja krivičnog dela navršilo četrnaest, a nije navršilo šesnaest godina. Stariji maloletnik je lice koje je u vreme izvršenja krivičnog dela navršilo šesnaest, a nije navršilo osamnaest godina.

Mlađe punoletno lice je ono koje je u vreme izvršenja krivičnog dela navršilo osamnaest, a u vreme suđenja nije navršilo dvadeset jednu godinu.

Prema članu 9 ovog Zakona, maloletnicima za učinjena krivična dela mogu se izreći vaspitne mere, kazna maloletničkog zatvora i mere bezbednosti. Mlađim maloletnicima mogu se izreći samo vaspitne mere. Starijim maloletnicima mogu se izreći vaspitne mere, a izuzetno može se izreći kazna maloletničkog zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Lala

16.08.2023 21:09

Hajde smo razvodnjavate samo da bi oprali bahatog ubicu. Nije isto jedno ubistvo i istovremeno deset ubistava. Sram vas bilo pokušavate da "operete" masovnog ubicu.

Vatra

18.08.2023 08:59

U tri pizde materije da se nosite ,koji štite ubice pa koliko da imaju godina. Zajedno i vas koji štite tu balavardiji pobiti mučenjem.

Nikola

20.08.2023 18:58

Novinari su prvi koji su psihopate