RONIOCI PRONAŠLI TELO RADMILE U MORAVI: Suprug traktorom promašio skelu, pa sleteo u reku

Autor: Republika

Hronika

28.07.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin nije uspeo da zaustavi traktor prilikom ulaska na skelu pa je sleteo u Veliku Moravu.

RONIOCI PRONAŠLI TELO RADMILE U MORAVI: Suprug traktorom promašio skelu, pa sleteo u reku

Foto: RTS/printscreen

Pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije MUP-a Srbije izvukli su oko 11 sati i 30 minuta iz Velike Morave telo sedamdesetšestogodišnje žene nastradale u nesreći koja se dogodila sinoć oko 18 sati kod sela Brežane u blizini Požarevca.

Prema prvim saznanjima, nastradala žena prevozila se u korpi prikačenoj za traktor kojim je upravljao njen suprug Milutin G. (77) iz sela Brežane.

Iz, za sada, nepoznatih razloga Milutin nije uspeo da zaustavi traktor prilikom ulaska na skelu tako da je prešao preko nje i sleteo u Veliku Moravu.

On je uspeo da ispliva, ali se njegova supruga Radmila G. (76) utopila.

Inače, bračni par se vraćao sa svog salaša na smederevskoj obali reke, gde veliki broj meštana Brežana ima njive i svakodnevno Veliku Moravu prelazi skelom.

- Bili su na njivi i krenuli su ka kući, koja se nalazi preko Morave. Put koji vodi ka skeli je strm tu treba da se prikoči. Traktoru su, izgleda, otkazale kočnice, pa je velikom silinom udario i odgurnuo skelu. Tada je upao je u reku. Na blatobranu tj. u kabini sedela je Radmila, koja nije isplivala - kaže meštanin za Republiku.

Kako su istakli prijatelji, bračni par je godinama živeo u Austriji, otišli su u penziju, vratili se u selo i počeli da se bave poljoprivredom.

- Imaju dosta imanja. Takođe uzimaju i u zakup, sade pšenicu i kukuruz. Poseduju salaš koji se nalazi uz reku. Imaju dosta traktora, takođe i kombajn i opremu za poljoprivredne radove - priča komšija i dodaje:

- Šta se desi, pre 13 godina poginuo im je unuk na motoru. Danas ovo. To je veoma časna porodica, a sve što imaju, isključivo su radom stekli. Milutin i Radmila imaju sina i snaju, kao i unuka, svi žive u selu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading