KOLEGE STRADALE MAJKE ČETVORO DECE OČAJNE: Čekali smo je da DANAS dođe sa trudničkog, nije nam se dalo!

Autor: Republika

Hronika

24.07.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Samo dva dana delila su nas od ponovnog susreta i druženja sa našom koleginicom - kažu Ivanine kolege

KOLEGE STRADALE MAJKE ČETVORO DECE OČAJNE: Čekali smo je da DANAS dođe sa trudničkog, nije nam se dalo!

Foto: facebook.com

Ivana sa decom

Portal E-kapija objavio je danas potresan tekst o svojoj koleginici Ivani Đorđević Jovović (41), koja je u subotu stradala u saobraćajnoj nesreći kod Nove Varoši, kada je na vozilo, koje je vozio njen suprug, naleteo bahati vozač Luka T. (26).

Njhovu objavu prenosimo u celost:

- Naša kuća ovog vikenda primila je najtežu vest od svog postanka: dobra i draga koleginica Ivana Đorđević Jovović, poginula je u subotu na magistralnom putu kod Nove Varoši. Ivana je bila majka četvoro dece.

Šestočlana porodica vraćala se u subotu automobilom iz Crne Gore, za Beograd. Vozio je suprug, Ivana je sedela na mestu suvozača, a deca na zadnjoj klupi. U jednom trenutku, njih je 26-godišnji vozač za volanom "škode" počeo da pretiče, tamo gde se to nikako ne sme. Izgubio je kontrolu nad kolima i udario, otpozadi, u porodični "folksvagen turan", izguravši ga sa puta. Deca i suprug su lakše povređeni, ali Ivana je, pri sletanju, zadobila fatalne udarce.

Republika

Foto: RINA

Mesto nesreće

Samo dva dana delila su nas od ponovnog susreta i druženja sa našom koleginicom, jer je Ivana ovog ponedeljka trebalo da se sa porodiljskog odsustva vrati na svoj dugogodišnji posao softver developera eKapije.

Devojka iz Kosovskog pomoravlja, matematički genije, ostvarena žena, dobroćudan, druželjubiv i duhovit član kolektiva, jedna od onih osoba koje niko nikada ne ogovara jer je nemoguće zamisliti da za tako nešto može da bude povoda, postala je žrtva jednog divljaka i magarca kakvih su naši drumovi, nažalost, puni.

Naše male divljake i magarce, naime, ne uče da će, kada porastu, takvi mamini i tatini sinovi postati - veliki magarci, a to, s obzirom na neizbežnost drumskog saobraćaja, znači i potencijalne ubice. Ovaj polusvet posebno je opasan kad zasedne u automobile sa 150 konjskih snaga ili više. Ti konji predmetnom magarcu, razmaženom i punom sebe, daju samouverenost da je dorastao - za konja. Po njegovoj meri je, od svih puteva, samo autoput sa zasebnom, konjskom trakom. Za njega ograničenja ne važe. Vidi li kakav auto ispred sebe, on mora da ga prestigne, kao na trkama, odlučan da stigne prvi na cilj – koji? – i da mu, uz to, bude zabavno.

Republika

Foto: facebook

Stradala Ivana

Vožnja je, međutim, ozbiljna stvar i predviđena je za ljude koji poštuju bezbednosni ferplej. U saobraćaju, u Srbiji ginu stotine ljudi godišnje i te brojke i rubrike su, koliko god višestruko povoljnije od onih od pre dve-tri decenije (pre svega usled poboljšanja bezbednosti automobila) i dalje visoke u poređenju sa razvijenijim društvima. Osim javnosti, roditelja, škole, u pamet bi trebalo da se uzme i saobraćajna policija, tako što će prekinuti uigranu praksu postavljanja "zaseda" i "čeka" na mestima gde je najlakše naplatiti kaznu za banalan prekršaj, i umesto toga fokusirati se na sankcionisanje nasilničke i srodnih vožnji, na sklanjanje divljaka i magaraca sa drumova.

Zbog nečijeg nedostatka poštovanja za najosnovniju vrednost kakva je svetost ljudskog života, nestalo je zrele i časne, osećajne i empatične žene. Od četvoro Ivanine dece, najmlađe, još beba, neće imati nikakvo sećanje na svoju majku, koju smo svi toliko voleli.
Zbogom, draga naša Ivana. Nije nam se dalo, ovog ponedeljka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading