BEBA IZ VALJEVA PREMINULA ISTO KAO DEČAK (3) IZ NIŠA: Majka ga nije odvela u bolnicu, već mu mazala okepotine KREMAMA

Autor: Republika

Hronika

24.07.2023

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmomesečna beba u Valjevu je preminula od opekotina, kada ju je vrelom vodom u kadi polivao njen brat (3)

BEBA IZ VALJEVA PREMINULA ISTO KAO DEČAK (3) IZ NIŠA: Majka ga nije odvela u bolnicu, već mu mazala okepotine KREMAMA

Foto: pixabay.com

Smrt, kovčeg, sahrana

Stravičan slučaj stradale bebe iz Valjeva podsetio je javnost na tragediju iz januara prošle godine, kada je od opekotina vrelom vodom stradao dečak G.S. (3) u Nišu, a njegova majka Tamara S. (32) je okrivljena za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza.

Osmomesečna beba u Valjevu je preminula od opekotina, kada ju je vrelom vodom u kadi polivao njen brat (3), a majka nije bila prisutna. Devojčica je preminula u Urgentnom centru u Valjevu u ponedeljak uveče, kada ju je tamo donela majka S.N. (25).

Pre nedelju dana, u Osnovnom sudu u Nišu počelo je saslušanje svedoka u sudskom sporu protiv Tamare, koja je uhapšena odmah nakon što je dečak preminuo od opekotina na čak 90 odsto tela. Okolnosti pod kojima je dete zadobilo opekotine tek treba da budu utvrđene na sudu, pošto su i okrivljena i njena majka o tome u tužilaštvu dale oprečne izjave.

Umesto da ga odvede kod lekara, majka je dečaka mazala kremama koje je kupila u apoteci, a Hitnu pomoć je pozvala tek tokom noći kada je videla da dečak ne diše. Ekipa Hitne pomoći, na žalost, mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog deteta.

Republika

Foto: shutterstock

 

Majka je u martu prošle godine puštena da se brani sa slobode, a ukoliko se pravosnažno dokaže njena krivica može biti kažnjena sa najviše tri godine zatvora.

Baka D.T. je prvo ispričala da je dečak zadobio opekotine tako što je sam skinuo odeću i odvrnuo vodu na tušu, dok je ona oblačila petogodišnju unuku, a Tamara S. hranila šestomesečnu bebu.

Međutim, D.T. je kasnije promenila iskaz i rekla da u momentu kada se dečak opekao, ni ona ni majka dečaka Tamara S. (32) nisu bile u stanu, već da je sa dečakom, navodno, bila samo njena mlađa ćerka koja ima 11 godina.

Navodno je i jedanaestogodišnja devojčica potvrdila da je kupala dečaka kada je on slučajno povukao vruću vodu i slučajno se opario, zadobivši na taj način opekotine na celom telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading