RAKOČEVIĆIMA 16 GODINA ZATVORA, ALI ADVOKATICA ZADOVOLJNA: "Sud je doneo ispravnu odluku, jedna stvar je BILA VAŽNA za presudu"

Autor:

Hronika

18.07.2023

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana je tražila od suda da prekvalifikuje krivična dela, što je i učinjeno, a presudom braći Rakočević potvrđeno.

RAKOČEVIĆIMA 16 GODINA ZATVORA, ALI ADVOKATICA ZADOVOLJNA: "Sud je doneo ispravnu odluku, jedna stvar je BILA VAŽNA za presudu"

Foto: ST/Nikola Mutić

Akvokatica braće Rakočević

Petar Rakočević (36) i Uroš Rakočević (26) osuđeni su danas na 16 godina zatvora za ubistvo Filipa Lepojevića (18) u septembru 2020. na Banjici.

Naime, Petar Rakočević osuđen je na 12 godina od maksimalnih 15, dok je njegov brat Uroš osuđen na četiri godine i dva meseca zbog neovlašćenog oružja i teške povrede, odnosno ranjavanja Alekse.

- Odbrana je za sada zadovoljna presudom s obzirom da je sud prekvalifikovao krivična dela koja su se optužnicom okrivljenima stavljala na teret, ali se nadamo da će drugoatepeni sud preinačiti ovu presudu u korist okrivljenih - kazala je Ivana Ostojić advokatica braće Rakočević za portal Republika.rs nakon  donošenja presude.

- Sud je doneo ispravnu odluku što je Rakočevic Radovana oslobodio od optužbe - dodala je Ostojićeva.

Tužilac je u svojim završnim rečima predložila da se braća Rakočević osude na maksimalne kazne zatvora i dodala da je dokazima nesporno utvrđeno da su oni počinili krivična dela kao što je to opisano u optužnici.

Ona je rekla i da je odbrana okrivljenih neživotna i nelogična, te se osvrnula na Petrovu tvrdnju da je pištolj opalio kada je Lepojevića udario u glavu kundakom, što, kako je rekla, nije istina, već je Petar prislonio pištolj Lepojeviću na glavu i pucao.

Odbrana, sa druge strane, tražila od suda da prekvalifikuje krivična dela, odnosno da Petra umesto za krivično delo teško ubistvo osudi za krivično delo nehatno lišenje života u sticaju sa krivičnim delom nezokonito držanje i nošenje oružja, da Uroša umesto za krivično delo teško ubistvo u pokušaju osudi za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda i takođe za oružje, dok su za Radovana tražili da se oslobodi od optužbe za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu.

Tri branioca su saglasni da je pištolj kojim je Lepojević ubijen zapravo njegov jer se na metku nalazi njegov DNK, kao i na jednoj čauri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading