JOŠ BEZ PRESUDE ZORANU MARJANOVIĆU: Čeka se odluka Apelacionog suda!

Autor:

Hronika

13.07.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako saznajemo, sudsko veće na tajnoj sednici još razmatra prvostepenu presudu, kao i žalbu Marjanovićevih advokata odgovor tužilaštva.

JOŠ BEZ PRESUDE ZORANU MARJANOVIĆU: Čeka se odluka Apelacionog suda!

Foto: ST/N. PANČIĆ/ata images/printscreen

Jelana i Zoran Marjanović

Apelacioni sud u Beogradu još nije odlučio o presudi Zoranu Marjanoviću (42), osuđenom na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović (33) 2. aprila 2016. godine, iako je bilo najava da će to biti urađeno do 15. jula.

Kako saznajemo, sudsko veće na tajnoj sednici još razmatra prvostepenu presudu, kao i žalbu Marjanovićevih advokata odgovor tužilaštva.

- Javna sednica je završena 16. jula, a na tajnoj petočlano sudsko veće treba da razmotri presudu koja je napisana na skoro 700 strana. Pošto su presuda i dokazi obimni, veće može od predsednika Apelacionog suda da zatraži odlaganje donošenja odluke zbog obimnosti i složenosti predmeta. To može da učini i u više navrata - objašnjava izvor iz suda.

Republika

Foto: N. Pančić

 

On objašnjava da je rok za donošenje odluke tri meseca, pošto je Marjanović pritvorski predmet.

- Kada završe tajno većanje, tada počinje da teče rok od 30 dana za donošenje konačne presude. Donetu odluku šalju Višem sudu u Beogradu, koji je ekspeduje advokatima i okrivljenom Marjanoviću, kao i Višem javnom tužilaštvu - dodaje sagovornik.

Advokat Aleksandar Zarić, jedan od četvorice Marjanovićevih advokata kaže da nije dobio nikakvu odluku iz Apelacionog suda.

- Očekujem da Apelacioni sud ukine prvostepenu presudu i naredi novo suđenje - rekao je danas advokat Aleksandar Zarić za informer.rs.

Republika

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

 

Marjanović se od 15. jula prošle godine nalazi u Centralnom zatvoru odakle je četiri dana dovođen na suđenje u Apelacioni sud.

Presudu čitali tri dana 

Čitanje presude trajalo je tri radna dana, jer je obimna i napisana na skoro 700 strana. 

Odbrana Zorana Marjanovića, posle predstavljenih žalbi na prvostepenu presudu, kojom je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zatražila je od sudskog veća Apelacionog suda u Beogradu da preinači presudu i donese oslobađajuću ili je ukine i vrati Višem sudu na ponovno odlučivanje.

- Prvostepena presuda je kontradiktorna, nerazumljiva i nelogična - rekao je tada advokat Nikola Dumnić.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Zoran Marjanović je samo kratko rekao: "U potpunosti se slažem sa navodima u žalbama mojih branioca".

Više javno tužilaštvo se nije žalilo, jer je zadovoljno presudom, ali je uputilo odgovore na sve žalbe. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo odnosno 40 godina, a na koju kaznu je i osuđen. 

Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. 

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Foto: youtube.com/Zadruga Official

 

Tokom poslednjeg suđenja, Zoranu su podršku iz publike pružali brat Miloš, sin Uroš i kuma Vera Vukomanović. Iako ga je ranije pratila u Palatu pravde prilikom izricanja presude, Zoranova partnerka Zorica Zoka Mitrović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading