ZBOG KOSTINE MAJKE DANAS IZBIO HAOS U PALATI PRAVDE: Miljana Kecmanović je kompromitovani veštak sa propustima u radu!

Autor:

Hronika

07.07.2023

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kecmanovićeva je priznala da je jednom brisom uzet trag sa pet metaka iz pištolja kojim je ubijen mladić Filip Lepojević.

ZBOG KOSTINE MAJKE DANAS IZBIO HAOS U PALATI PRAVDE: Miljana Kecmanović je kompromitovani veštak sa propustima u radu!

Foto: ST/Nikola Mutić, Facebook, Printscreen/linkedin.com

Kosta i Miljana Kecmanović

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice Koste Kecmanovića, kao kompromitovani veštak, danas je spomenuta u toku izlaganja završnih reči na suđenju braći Petru, Radovanu i Urošu Rakočeviću za ubistvo Filipa Lepojevića

- U imrovizovanom delu svoje završne reči, branilac Bradić je pokušao da ispravi kvalitativne propuste kompromitovanog sudskog veštaka Dr Miljane Kecmanovic, ali budući da iz te oblasti nema dovoljno stručnih znanja, ovo kazivanje i prica o verovatnoćama i komponentama DNK nema značaja u ovoj krivičnopravnoj stvari i može se ispraviti samo novim veštačenjem - rekla je advokat Kruna Janković kao punomoćnik majke ubijenog Filipa, dok je prigovarala na izlaganja branilaca braće Rakočević pred presudu koja je zakazana za 18. jul.

Sudija Ana Trifunović Đuričković je Jankovićevu pitala da objasni zašto je to rekla za veštaka, dok se branilac Rakočevića, Zoran Bradić krstio i prigovarao, uvredljivo se obraćajući mladoj koleginici.

- Molim Vas, sudija unesite u zapisnik da mi je rekao da ne lupetam gluposti - rekla je Jankovićka. 

Ona je sa zemenikom tužioca VJT tražila da se braća osude maksimalnom kaznom zatvora i istakle su da su izvedeni dokazi potvrdili njihovu krivicu. Zoran Bradić je tumačeći DNK veštačenje koje je na sudu prezentovala Miljana Kecmanović uzeo kao jednu od potvrda nevinosti braće za dela koja im se stavljaju na teret.

Republika

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović

Ipak, još ranije se ispostavilo da je veštačenje Biološkog fakulteta imalo manjkavosti, a i sama Kecmanovićeva je priznala da je jednom brisom uzet trag sa pet metaka iz pištolja kojim je mladić ubijen.

- Na čauri metka kojim je ubijen Filip Lepojević 2020. godine na Banjici nalazi se samo njegov DNK trag. DNK traga od braće Rakočević, Petra, Radovana i Uroša, koji su optuženi za njegovo ubistvo, na toj čauri nema. Analizom pet metaka koji su se nalazili u okviru tog pištolja CZ M70 iz kojeg je pucano utvrđeno je da je na njima mešoviti DNK, a da je većinski od ubijenog Lepojevića - rekla je Kecmanovićeva prošle godine.

Tom prilikom je objasnila da postoje manjinske varijante, koje se delimično poklapaju sa DNK Petra i Uroša, ali je istakla da se ne može tvrditi da je to DNK trag jednog od njih, kao što se isto tako ne može ni isključiti. 

Tokom završnih reči, branioci Rakočevića su osporili da je dokazano da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret, istakavši da su optužena braća živela u strahu od napada na njih, što je potvrdila i policija. Takodje su istakli da je Lepojević ubijen iz nehata. 

Republika

Foto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ/Privatna arhiva

Filip Lepojevič

Podsetimo, iznoseći odbranu Petar Rakočević je ispričao da je Lepojević imao pištolj i da ga je on udario po njemu, pa je ispao na zemlju. Petar ga je prvi zgrabio i onda drškom udario Filipa po glavi, a potom i sa cevi kada je, kako je tvrdio, pištolj opalio, a Filip pao na zemlju. Lepojevićevi prijatelji Aleksa Đukanović i Ivan Nović su na suđenju tvrdili da on nije imao pištolj. 

Veštak balističar Miloš Kopečni utvrdio je da je taj pištolj CZ M70 tehnički i funkcionalno bio ispravan. Na pitanje branioca Ivane Ostojić on je odgovorio da taj model može da opali usled udara i bez potezanja obarača, ali i ne mora.

Odbrana je tražila i danas da se Petar i Radovan Rakočević puste na slobodu ili u kućni pritvor, navodeći da su porodični ljudi i da ne postoje razlozi za njihov boravak u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading