ČLAN VELJINOG KLANA SNIMAO DOLASKE U KUĆU U RITOPEKU: Zašto pojedinci strepe od Vlada Draganića, šta sve on zna?!

Autor:

Hronika

25.06.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Draganić (48), vlasnik kuće smrti" u Ritopeku spreman je da svedoči protiv zloglasne grupe Veljka Belivuka (37), zvanog Velja Nevolja, a od njegovog svedočenja strahuju mnogi.

ČLAN VELJINOG KLANA SNIMAO DOLASKE U KUĆU U RITOPEKU: Zašto pojedinci strepe od Vlada Draganića, šta sve on zna?!

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ, Shutterstock

Vlade Draganić je još u septembru prošle godine bio na vezi sa Specijalnim tužilaštvom u Beogradu, kada im je poslao signal da je spreman da otkrije nove zločine u zamenu za blažu kaznu.

Ipak, Tužilaštvo tada nije "utvrdilo pazar" sa vlasnikom kuće u Ritopeku, u kojoj je zverski ubijeno i mučeno sedam osoba, a Draganićev potez izazavao je gnev Velje Nevolje, toliko da su na optuženičkoj klupi prvog dana javnog suđenja prošle godine, sedeli daleko jedan od drugog.

Foto: printscreen/TV Prva

Unutrašnjost kuće strave u Ritopeku

Pitanje novog svedoka-okrivljenog potegao je pre neki dan ponovo upravo Veljko Belivuk, kada je iz vedra neba rekao "da tužilaštvo priprema novog, četvrtog, koji je spreman da svedoči protiv klana"!

- Izvodite jednog po jednog okrivljenog i gledate ko će vam biti četvrti svedok i ispričati sve ono što ova trojica nisu. Posle dve godine ćete dobiti još jednu famoznu svesku sa zločinima koje smo navodno napravili, pouzdano znam da ga iz pritvora izvode pod izgovorom da ide kod doktora i psihijatra. Onda će tužilaštvo ovu trojicu pustiti niz vodu, a on će postati ključni svedok, samo što on neće da bude osuđen kao Lalić na 18 godina, to mu je mnogo, hoće manje, a biće okrivljen za mnogo više krivičnih dela nego Lalić. Videćete, sudija, da će biti tako - kazao je Belivuk.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Kako saznajemo, Draganić je i dalje spreman da otkrije mnogo toga što nije obuhvaćeno optužnicom, ali o tome ne govori ni svojim najbližima.

- On o tome mnogo ne priča ni porodici, jer se prilikom poseta svi razgovori snimaju u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu gde se Draganić nalazi. Ako i vodi razgovore sa Tužilaštvom, onda ga sklanjaju na drugo mesto. On bi mogao dosta da kaže mnogo o zločinima klana,  ali i za Južnu tribinu na stadionu Partizana. Od tog i strepe neki funkcioneri koji su tamo odlazili- navodi dobro obavešten sagovornik informer.rs.

Prema njegovim rečima, Draganić je sada malo nervozniji nego što je bio ranije.

Tajna crne kutije

Kako saznajemo, prilikom pretresa kuće u Livadicama 3, u Ritopeku, u kojoj su članovi klana ubijali svoje žrtve, u nedovršenom delu objekta, nađen je sistem za video-nadzor. Sistem za video-nadzor je pronađen u metalnoj kasi, na spratu, u nedovršenom delu obejkta. Uz pomoć njega snimljeni su svi posetioci „kuće smrti“, a ključ od te kase imali su samo odabrani članovi njegovog kriminalnog klana. 

-  U kasi sa računima nalazio se svežanj ključeva od kojih je jedan otključavao crnu metalnu kasu u potkrovlju kuće, dimenzija 0, 80 cm x  0,40 cm x 0,50 cm, u kojoj je pronađen uređaj za video-nadzor. Sam objekat je bio pokriven kamerama svuda oko kuće, dok su u prizemlju i garaži bili postavljeni monitori - navodi dobro obavešten sagovornik informera. 

Prema rečima sagovornika, na polici garaže, nađen je elektro-šoker, kojim su pripadnici Belivukovog klana mučili svoje žrtve.

- Na stolu garaže nađena je kartonska kutija sa hirurškim rukavicama, kao i dva kotura široke, lepljive trake. Između kotlarnice i garaže pronađene su tablice sa znakom "STOP", a u kupatilu, iza vrata, u kesi pancir maslinasto-zelene boje. U fioci spavaće sobe je nađen pištolj. Detaljnim pregledom prizemlja kuće, zidova dnevne sobe, kupatila, šanka kuhinje, kao i na pragu ulaznih vrata, sa spoljne strane, pronađeno je više tragova crvene boje, nalik na krv - kaže izvor.

Kako saznajemo, Belivuk je kamere na kući postavio kada ju je kupio od prijatelja Vlade Draganića, zvanog Drug ili Boske, za 135.000 evra.

Od tog novca, Draganić je kupio stan na Konjarniku, odmah preko puta Belivukovog. U toj elitnoj zgradi, stanove je imalo još nekoliko članova Veljinog klana. Kuća u Ritopeku nije prepisana na Belivuka, tako da se zvanično vodi na Draganića, od kojeg je oduzeta - navodi sagovornik.

O mogućem četvrtog ključnom adutu tužilaštva bilo je reči još septembra prošle godine. Tada se spekulisalo da se okrivljeni Vlade Draganić nudi za saradnika.

Navodno, on je tada poslao signal tužilaštvu da je spreman da otkrije nove zločine u zamenu za blažu kaznu. Ime Vlade Draganića našlo se i u martu na spisima prikazanim u sudnici kada je Marko Miljković zatražio uvid u foto-dokumentaciju. Uz set fotografija jasno se videla i informacija da je sa policijom tog 18. jula 2021. godine bio prisutan upravo i optuženi Draganić što je izazvalo muk u sudnici. Sudija Vinka Beraha Nikićević zbunjeno je prekinula neprijatnu tišinu pročitavši da je Draganić vodio policiju na mesto gde su prosipani ostaci ubijenih muškaraca, za šta se tereti klan.

Za reč se odmah javio Miljković kome je ova informacija bila sumnjiva, te je od suda zatražio da se ispita gde je tog 18. jula, kada su nastale pomenute fotografije, bio Draganić. Upravo ta informacije je izazvala sumnju i potkrepila spekulacije da Draganić planira da izda nekadašnje saradnike.

Kandidati snajperista Hell i "vračarac"

U kontekstu saradnika tužilaštva sve češće se proteklih meseci pominjao i Nebojša Jankovića.

Njegovo svedočenje pred sudom bilo je poprilično sigurno, te je informacija da bi on mogao biti saradnika sve iznenadila.

Janković nije ranije osuđivan. Reč je o bivšem policajcu i pripadnik 63. jedinice Padobranskih brigada, koji je Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja doneo snajper, a potom ga u šumi i obučavao kako da puca iz njega.

Dovodi se u vezu i sa ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana, u Crnoj Gori. Janković je na Skaj aplikaciji bio upisan kao Hell.

Do marta 2019. godine bio je zaposlen u Centralnom zatvoru, a na saslušanju pred tužiocem rekao je da se izdržava od ušteđevine.

Kao saradnik tužilaštva pominje i osoba koja uopšte nije pripadnik ove kriminalne grupe. Reč je o neimenovanom pripadniku grupe "Vračarci", koji navodno poseduje saznanja o delovanju klana Belivuk-Miljković.

Inače, grupa "Vračarci“ pala je krajem prošle godine, a terete se za nekoliko ubistavama, iznude, reketiranje. Kao i klan Belivuk, sarađivali su sa "kavačkim" klanom, bili su njegova ispostava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading