KONSILJEREU VISI MAČ NAD GLAVOM: Belivuk preti bivšem advokatu Lazareviću

Autor:

Hronika

29.05.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj pravni zastupnik je sarađivao s klanom Belivuka i Miljkovića, koji sada traže da ispuni obećanja o obaranju optužnice, kaže izvor Srpskog telegrafa

KONSILJEREU VISI MAČ NAD GLAVOM: Belivuk preti bivšem advokatu Lazareviću

Foto: Starsport/ST/Tanjug

Dejan Lazarević branio Belivukov klan

Vođe klana s Partizanove tribine nemilosrdno traže da njihov bivši advokat Dejan Lazarević spremi novu taktiku za njihovu odbranu i spremni su da mu zadaju opasne udarce ukoliko to ne uradi u najkraćem roku, čak mu i prete, saznaje Srpski telegraf. Konsiljere je, s druge strane, zabrinut za najmilije plašeći se da ne stradaju nevini zbog njegovih prljavih poslova, u koje se svesno upustio! Lazarević je vođama klana obećavao slobodu i sada je na velikim mukama.

- U nimalo prijatnim razgovorima, iz kojih kuljaju bes i očaj, Belivuk je poručio Lazareviću da spremi plan narednih koraka ili će, u suprotnom, preduzeti ono što mu se ne bi svidelo. Lazarević odlično zna s kim ima posla jer je u dužem vremenskom periodu sarađivao s njima u skoro svim poslovima. Jasno mu je da je njegova pozicija vrlo teška budući da je u kućnom pritvoru zbog teških optužbi da je saradnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, koja je delovala na međunarodnom nivou i činila zločine i van granica Srbije. Svestan je da je slanjem iza rešetaka izgubio moć koju je imao - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Dok čekaju odluku o izuzeću tužilaca i sudija, ubice, otmičari i krijumčari droge i oružja iz optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal moraju da smisle i naredne korake da bi dobili na vremenu i nastavili da odlažu ročišta. Njihovi sadašnji advokati nisu iskusni u tim stvarima i zato se uzdaju u Konsiljerea, koji je majstor opstrukcije, a s kojim lakše uspostavljaju konekciju od kada je iz zatvorskog pritvora pušten u kućni. Već godinama se zna da je Lazarević više od običnog branioca i neko ko uživa moć. Obezbeđuju ga i voze kriminalci, a koristi blindirani džip basnoslovne cene.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

 

- Belivuk i Miljković su ubeđenja da Dejan Lazarević ima keca u rukavu kao neko ko dobro poznaje rupe u zakonu i onaj koji stalno brani najokorelije kriminalce. Kao šefovi, Nevolja i Mesar pričaju svojim vojnicima da budu strpljivi i da će im pomoći njihov Konsiljere. Oni hoće da neprikosnoveno budu njemu prioritet iako je optužen s drugom grupom i mora da se bori za njih i sebe - objašnjava naš izvor.

Konsiljere je do hapšenja sa Šarićevom grupom bio maksimalno koncentrisan na odbranu klana Belivuk-Miljković i uporno im je govorio da će Skaj kao dokaz biti izuzet, čime će pasti optužnica. Sve vreme je u to uveravao vođe klana pozivajući se na sudske slučajeve iz prakse stranih zemalja. Po njegovom nalogu, kriminalci su optuživali i određenu političku garnituru da je sarađivala s njima, a u zbilji su hteli da je se reše. Prema navodima saradnika okrivljenih, klan je hteo da ubije i predsednika Srbije.

- Okosnica Lazarevićeve odbrane je da se izdejstvuje to da sudsko veće donese odluku da se odbace poruke koje su članovi klana razmenjivali međusobno, hvaleći se zločinima, prikazujući fotografije izmučenih i ubijenih žrtava, zato što su pribavljene na nezakonit način. Konsiljere je instruisao i druge branioce da čine isto i da svi budu glasni u tim zahtevima. Međutim, on je prenebregnuo činjenicu da i bez Skaja ima mnoštvo dokaza koje bar šest ili sedam članova klana šalju na doživotnu robiju - istakao je naš izvor.

Brani ga sestra

Dejana Lazarevića zvanično zastupa njegova rođena sestra Olivera Ðorđević, ali on, u stvari, tako sam sebe brani, kao i klanove s kojima je sarađivao.

Olivera Ðorđević, za razliku od brata, nije poznata po velikim slučajevima na sudu, osim što je branila pripadnika nekadašnjeg "zemunskog klana" Ninoslava Konstaninovića. Za razliku od Dejana, Olivera izbegava komunikaciju s medijima.

Dao Šarićevu kuću klanu

Bojan Hrvatin, jedan od trojice svedoka-okrivljenih, otkrio je vezu Darka Šarića i Velje Nevolje, rekavši pred sudom da je Lazarević dao Šarićevu kuću u Lisičjem potoku na korišćenje klanu Velje Nevolje.

U toj kući klan je u tajnosti organizovao sastanke, a tu su planirali zlodela i odmarali se posle njih, te delili plen. Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković posle ubistva Zdravka Radojevića njegov automobil prodali na Kosovu, te da je lično on deo novca za likvidaciju preuzeo u kući u Lisičjem potoku, kod Belog dvora.

Brani i Zvicera

Na listi Lazarevićevih klijenata je, između ostalih, i Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", koji se nalazi u bekstvu od prošle godine. Smatra se da je Zvicer bio direktno nadređen Velji Nevolji i Marku Mesaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading