ODNOS ČAČANA OBELEŽILE ČARKE: Ubijeni sumnjao da mu je ZAPALJENA ZGRADA! NOVE INFORMACIJE O ZLOČINU

Autor:

Hronika

25.04.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatru koja je izbila u noćnim satima, tada su prijavile komšije.

ODNOS ČAČANA OBELEŽILE ČARKE: Ubijeni sumnjao da mu je ZAPALJENA ZGRADA! NOVE INFORMACIJE O ZLOČINU

Foto: Privatna arhiva

Prošle godine je tokom noći izgoreo objekat u izgradnji u vlasništvu Dejana P. za kojim policija u Čačku još uvek traga zbog sumnje da je upucao Maria Simovića jutros u Preljini.

Zgrada planirana za poslovni prostor građena je na potezu od Preljine prema Prislonici je u požaru oštećena, a nezvanično, vlasnik je tada sumnjao da je požar podmetnut.

Vatru koja je izbila u noćnim satima, tada su prijavile komšije.

Prema saznanjima iz istrage, razmirice dvojice Čačana, nastale su zbog navodnog ranijeg sukoba oko placa.

Ubijeni Simović je od ranije organima gonjenja u Čačku poznat po krivičnim delima za koja je osuđivan.

 

Šta raditi ukoliko smo ranjeni vatrenim oružjem

Kada se nađemo u situaciji da smo ranjeni vatrenim oružjem, važno je znati kako pravilno reagovati i šta preduzeti kako bismo povećali šanse za preživljavanje i smanjili rizik od komplikacija. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti u ovakvoj situaciji:

Smirite se i pozovite pomoć


Prvo i najvažnije, potrebno je zadržati smirenost i odmah pozvati hitnu pomoć. Brza reakcija i pravovremena medicinska intervencija mogu značajno uticati na ishod povrede.

Prestanite krvarenje


Ako je povreda praćena krvarenjem, potrebno je odmah preduzeti mere kako biste zaustavili krvarenje. Možete pritisnuti ranu čvrstim zavojem ili čistim komadom tkanine kako biste smanjili gubitak krvi.

Položaj tela


Ukoliko je moguće, osoba koja je ranjena treba da bude postavljena u položaj koji će smanjiti rizik od dodatnih povreda, ali i olakšati disanje i cirkulaciju krvi.

Ne uklanjajte metak


Ne pokušavajte sami da uklonite metak ili bilo koji drugi predmet koji je uzrok povrede. To može izazvati dodatna oštećenja i komplikacije. Sačekajte stručnu medicinsku pomoć.

Pratite vitalne znake


Važno je pratiti vitalne znake osobe koja je ranjena, poput pulsa, disanja i svesti. Ove informacije će biti od velike pomoći medicinskom osoblju koje stiže na intervenciju.

Podrška i ohrabrivanje


Osoba koja je ranjena može biti u šoku i osećati strah. Vaša podrška i ohrabrivanje mogu imati pozitivan uticaj na njen emotivni i mentalni status, što takođe može biti od velike važnosti.

Čekanje hitne pomoći


Kada je hitna pomoć stigla, važno je pružiti im sve potrebne informacije o povredi i pružiti saradnju kako bi se osoba što pre transportovala do medicinskog centra.

Ukoliko se nađete u situaciji da ste ranjeni vatrenim oružjem, ovi koraci mogu biti od presudnog značaja za vaše preživljavanje. Važno je da ostanete smireni i da imate na umu da je brza reakcija ključna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading