REPUBLIKA SAZNAJE! Muškarca kod Čačka ubio ŠURAK!

Autor:

Hronika

25.04.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubijeni muškarac je ranije osuđivan za iznudu, zelenašenje, itd.

REPUBLIKA SAZNAJE! Muškarca kod Čačka ubio ŠURAK!

Foto: Facebook

U pucnjavi koja se tokom jutarnjih sati dogodila u Preljini kod Čačka ubijen je Mario S.

Kako Republika saznaje, njega je ubio šurak. 

Foto: RINA

 

 

Naime, reč je o dvojici privrednika.

Prema informacijama iz Policijske uprave u Čačku, policiji u ovom gradu je incident prijavljen danas u 10.10 sati, a uviđaj je i dalje u toku.

Foto: Facebook

 

 

Policija traga za Dejanom P. vlasnikom tehničkog pregleda za kog se sumnja da je ubio Maria S.

Inače, ubijeni muškarac je ranije osuđivan za iznudu, zelenašenje...

Republika

Foto: Facebook

 

 

Ubistvo u Čačku

Kako su očevici ispričali za RINU napadač je ušao u lokal i pozvao Maria da porazgovaraju.

- Potom je izvadio pištolj i upucao ga. Mario S. je ostao mrtav na licu mesta. Motiv ubistva je po svemu sudeći sukob od ranije i neraščićeni ljudski odnosi, kaže za RINU jedan od očevidaca koji se našao na licu mesta.

Šta raditi ukoliko smo ranjeni vatrenim oružjem

Kada se nađemo u situaciji da smo ranjeni vatrenim oružjem, važno je znati kako pravilno reagovati i šta preduzeti kako bismo povećali šanse za preživljavanje i smanjili rizik od komplikacija. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti u ovakvoj situaciji:

Smirite se i pozovite pomoć


Prvo i najvažnije, potrebno je zadržati smirenost i odmah pozvati hitnu pomoć. Brza reakcija i pravovremena medicinska intervencija mogu značajno uticati na ishod povrede.

Prestanite krvarenje


Ako je povreda praćena krvarenjem, potrebno je odmah preduzeti mere kako biste zaustavili krvarenje. Možete pritisnuti ranu čvrstim zavojem ili čistim komadom tkanine kako biste smanjili gubitak krvi.

Položaj tela


Ukoliko je moguće, osoba koja je ranjena treba da bude postavljena u položaj koji će smanjiti rizik od dodatnih povreda, ali i olakšati disanje i cirkulaciju krvi.

Ne uklanjajte metak


Ne pokušavajte sami da uklonite metak ili bilo koji drugi predmet koji je uzrok povrede. To može izazvati dodatna oštećenja i komplikacije. Sačekajte stručnu medicinsku pomoć.

Pratite vitalne znake


Važno je pratiti vitalne znake osobe koja je ranjena, poput pulsa, disanja i svesti. Ove informacije će biti od velike pomoći medicinskom osoblju koje stiže na intervenciju.

Podrška i ohrabrivanje


Osoba koja je ranjena može biti u šoku i osećati strah. Vaša podrška i ohrabrivanje mogu imati pozitivan uticaj na njen emotivni i mentalni status, što takođe može biti od velike važnosti.

Čekanje hitne pomoći


Kada je hitna pomoć stigla, važno je pružiti im sve potrebne informacije o povredi i pružiti saradnju kako bi se osoba što pre transportovala do medicinskog centra.

Ukoliko se nađete u situaciji da ste ranjeni vatrenim oružjem, ovi koraci mogu biti od presudnog značaja za vaše preživljavanje. Važno je da ostanete smireni i da imate na umu da je brza reakcija ključna.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog linkovanja izvora, a to je Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Alex

25.04.2024 12:55

Sestrin muž je zet. Šurak je ženin brat.

zex

25.04.2024 13:45

Onda je zet,a ako je šurak ,onda je brat njegove žene!