NEĆEMO NASTAVITI SUĐENJE, SUDITE SAMI SEBI ILI PRAZNOJ SUDNICI: Belivuk pretio sudiji

Autor:

Hronika

15.05.2023

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

NEĆEMO NASTAVITI SUĐENJE, SUDITE SAMI SEBI ILI PRAZNOJ SUDNICI: Belivuk pretio sudiji

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas se nastavlja suđenje ozloglašenom klanu koji broji više od 30 članova, pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Klan se tereti za sedam monstruoznih ubistava, silovanje, otmicu, kao i posredovanje i stavljanje u nelegalni promet oružje, te šverc droge.

Svoja saznanja o izvršenim zlodelima kroz odgovore na pitanja odbrane govoriće Nikola Spasojević jedan od trojice okrivljenih saradnika koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu. Pred sudom su već iskaze dali i odgovarali Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. 

Osim njih trojice svi optuženi su negirali krivicu.

-Tpeli smo dugo i sve nas boli- kuka Belivuk
 
Spasojevićevo ispitivanje završeno je nekoliko minuta pre 18 sati i sudija je donela rešenje o njegovom raspuštanju. 

Stefan Jokić advokat  jednog od okrivljenih članova klana ustaje iznenada i traži izuzeće tužilaca, kao i sudije, te čitavog sudskog veća i predsednika suda, jer sumnja da nisu nepristrasni..

Jokić tvrdi da su Zamenici tužioci Saša Ivanić i Zoran Babić zloupotrebili službeni položaj. On navodi da je stav odbrane da bi sva trojica okrivljenih saradnika trebalo da prema činjenicama izgube taj status.  

-Nije podneta krivična prijava protiv Bojana Hrvatina za šverc oružja.
 Srđan Lalić je priznao dela za koja nije optužen. Za krivično delo preuzimanje droge i prevoza nije optužen - rekao je između ostalog Jokić. 

Veljko Belivuk se javlja za reč i preti da se skoro neće nastaviti suđenje klanu.

- Poštovanje još jednom, pridružujem se zahtevu za izuzeće iako smo se do sada protivili tome. Tražim izuzeće svih koji su navedeni , kao i Mladena Nenadića,  jer nemamo objektivno suđenje. Sudija vi ste pokazali pristrasnost ka svedocima okrivljenim i sugestivno postavljate pitanja. Neću pristati na nastavak suđenja jer su svedoci saradnici  za neka dela potpisali sporazum, a za neka nisu. Mesecima se nagomilavalo i mi ćemo ukoliko se odbiju naši zahtevi, u dogovoru da otkažemo punomoćje svojim braniocima, pa sudite sami sebi ili praznoj sudnici. Ovo nije pretnja nego želimo objektivno suđenje i u skladu sa zakonom- rekao je Belivuk naslonjen celim trupom na govornicu. On gleda sudiju u oči i kaže : 

 -Trpeli smo dugo i sve nas boli  Poturaju nam dokaze. Doći će dan kada će i ova trojica saradnika priznati da su primorani na taj status - zaključio je Belivuk.

U nastavku glavnog pretresa, u toku četiri dana ove sednice trebalo bi da za govornicu stane i žrtva klana iz okoline Požarevca kojeg su prema optužnici, pripadnici klana mučili i silovali u bunkeru stadiona FK Partizan , gde je bila baza zločinačkog udruženja koje je funkcionisalo pod paravanom navijačke grupe.  

Na dosadašnjim ročištima sudsko veće kojim predsedava sudija Vinka Beraha Nikićević prikazalo je mnoštvo fotografija iz kuće smrti u Ritopeku gde su žrve, prema optužnici TOK mučene, ubijene sekirom ili upucane, pa samlevene, kao i fotografije sa Dunava gde su prosipani ostaci samlevenih žrtava. 

Takođe, viđene su i fotografije raznih automobila korišćenih za otmice i prevoz oružja i droge, kao i kuće u Surduku koju je klan koristio i u čijem dvorištu su na lomači Belivuk i Miljković zapalili ubijenog Gorana Mihajlovića. 

Dosadašnje suđenje obeležilo je provociranje svedoka okrivljenih od strane okrivljenih, najviše Marka Miljkovića koji im je u više navrata i zapretio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Verona

15.05.2023 19:25

Završavajte ovaj rijaliti u Ustaničkoj i onaj u Šimanovcima da Srbiji krene.

Trajko

16.05.2023 23:29

Pa upravo su priznali da svedoci govore istinu!