PALILI SMO ČOVEKA, A NE GRANJE: Spasojević otkriva tajne jezivih zločina Belivukovog klana - zatekao sam Goksija U DELOVIMA!

Autor:

Hronika

25.04.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

PALILI SMO ČOVEKA, A NE GRANJE: Spasojević otkriva tajne jezivih zločina Belivukovog klana - zatekao sam Goksija U DELOVIMA!

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

Sudija pita svedoka- okrivljenog za poznanstvo sa članovima klana, okrivljenima.

- Zaboravio sam da kažem da sam Filipu Ivanovskom odvozio kokain po Veljkovom nalogu u Pančevu, pređe se pruga i na Nisovoj pumpi sam mu predavao drogu, koju je preuzimao neki momak sa kojim je on dolazio. 

- Markov kum i tako sam ga upoznao, on je servisirao vozila klanu. On ima ozbiljan servis BMW vozila, i svaki dan je tamo radio. Ne znam. 

Ivan Ninić kao punomoćnik Sanje Mihajlović majke ubijenog Gorana Mihajlovića pita jel neko od okrivljenih vozio smart i kako je izgledao.

- Imao je Đurić Nemanja smart tamnije boje za prevoz narkotika - kaže Spasojević.

Rekli ste da ste u kući u Ritopeku gledali slike Gorana Mihajlovića u Belivukovom telefonu i spominjaliste da je imao povez preko lica. Traku?

Spasojević kaže da je žrtvi traka skinuta tek kada je ubijen.

-  Ja sam ga takvog zatekao - rekao je Miljkovićev kum u svedočenju protiv klana.  

Ninić pita Spaleta da li je video komšinicu koja je došla kad su spaljivali Mihajlovića u Surduku. 

- Palili smo čoveka, a ne granje, pa sam bio sklonjen iza šupe, i nisam obraćao pažnju na druge  stvari - rekao je Spasojević i odgovarajući na Ninićeva pitanja rekao je da je Mihajlović dovođen u vezu sa ubistvom Davorina Baltića. 

- GTD šest sam dobio posle jednog od ubistava, ali sam im govorio da ne treba
ništa jer sam mislio kad me ne plaćaju da neće imati obraza da me zovu. Birao sam manje zlo i želeo da se spasem - svedoći Nikola Spasojević. 

Na pitanje Ninića da li je klan imao političku podršku, Spale je kazao:

- Govorili su ako dođe Aleksandar Vulin da možemo da pakujemo kofere svi i da bežimo.

Punomoćnik udovice Gorana Veličkovića, Vesna Golubović pita kako su Belivuk i Miljković vratili na posao Aleksandra Purkovića?

- Purković je bio na Skaju Šerif i pričali su da su mu pomogli da se vrati na posao - odgovara Spale, pa se izjašnjava o poznanstvu sa Veličkovićem.  

- Nisam znao Gorana, a zatekao sam ga u delovima i tako sam ga video, a znao sam za njega iz priče kao Goksi.

Golubović: "Otkud vam saznaje da je Belivuk obećao Goranu da će ga ubiti brzo?"

- Miljković mi je to rekao, a nisam želeo da pitam jer nisam želeo da znam to, bežao sam za drugi sto kad počnu da se pričaju takve priče i da ne bude posle ako procuri da sam ja dupljak - brani se Spale. 

O novcu i ličnim stvarima koje je dobio posle ubistva Goranovog, Spasojević je Golubovićevoj odgovorio da je u konetejner u svoj ulici bacio pare i Goranovu burmu koju je uništio armiračkim klještima. 

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Spasojević je juče govorio i o organizaciji ubistava u Atini i na Krfu, do detalja je opisao jezive zločine.

Nakon toga govorio je i o svirepom ubistvu Aleksandra Gligorijevića i Nikole Mitića.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading