ATMOSFERA U SUDNICI DOVEDENA DO USIJANJA! DOK STE MILJKOVIĆU TI I VELJKO ŽIVI, JA NISAM BEZBEDAN: Spasojević nastavlja sa svedočenjem

Autor:

Hronika

25.04.2023

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

ATMOSFERA U SUDNICI DOVEDENA DO USIJANJA! DOK STE MILJKOVIĆU TI I VELJKO ŽIVI, JA NISAM BEZBEDAN: Spasojević nastavlja sa svedočenjem

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

Miljković: Da li poznaješ Iliju Kovačevića i momka koji je Grin eror?

Spasojević: Ne Iliju, a Grin Eror je radio sa skajem i bio je buckast. 

Miljković: Jesi li prodavao drogu?

Spasokević: Ne. Jesam predavao, ali ne prodavao. To je velika rrazlika, par puta sam prosledio Velji novac. 

Miljković: Jel ti poznat Ledeni i Frozen?

Spasojević: Ledeni ne, a Frozen je neki Lalićev, dva puta sam ga video na stadionu. 

Miljković: Kad saznaješ da je Hel Nebojša Janković?

Spasojević: Znao sam ga kao Nešu, a ovde sam saznao da je Nebojša.

Posle pauze Miljković nastavlja da ispituje svedoka okrivljenog Nikolu Spasojevića: "Rekao si da ti je Veljko rekao da piše sa Zvicerom, a da nisi znao ko će biti likvidiran jer ti to ne govorimo? To je nelogično." 

Spasojević: To je pitanje za vas. 

Miljković: Jesi li sarađivao sa policijom kad si uhapšen? A sa TOK?

Spasojević: Nisam sa policijom a u tužilaštvu sam na početku negirao i rekao d anemam saznanja. Kupovao sam vreme do prilike.

Miljković: Kako se sada ne plašiš?

Spasojević: Ima još mnogo ljudi koji su na slobodi, a prave su ubice.Ttrenutno sam jako bezbedan. Neprijatan je osećaj i znam da ste dok ti i Veljko živi da nisam bezbedan. U pritvoru ste komentarisali da nećemo moći od vas da se sakrijemo. Pošto je tamo sve ozvučeno, čak i dvorište iza zidina gde je šetnja u Ustaničkoj 29, ovde preko zida. To se zna.

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Spasojević je juče govorio i o organizaciji ubistava u Atini i na Krfu, do detalja je opisao jezive zločine.

Nakon toga govorio je i o svirepom ubistvu Aleksandra Gligorijevića i Nikole Mitića.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading