MLADIĆ (24) UBIO STARIJEG MUŠKARCA (63): Branio se kako je to uradio iz nužne odbrane, pa osuđen na tri i po godine!

Autor:

Hronika

10.05.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesnicom ubio čoveka zbog svađe u saobraćaju

MLADIĆ (24) UBIO STARIJEG MUŠKARCA (63): Branio se kako je to uradio iz nužne odbrane, pa osuđen na tri i po godine!

Foto: pixabay.com

Miloš Nastić (24) iz Velikih Crljana osuđen je juče na tri i po godine zatvora zbog nanošenja teške povrede Zoranu Jakovljeviću (63), od koje je preminuo u Stepojevcu 10. jula 2022.

Nastić je takođe naneo lake povrede njegovom sestriću Nikoli Goraniću. Sud je obrazložio da Nastićeva krivica nije osporavana, te da nije bilo elemenata nužne odbrane niti prekoračenja iste.

Ukinuta mu je zabrana napuštanja stana, tako da će se do pravosnažnosti presude braniti sa slobode.

Reči tužioca i Nastićevog branitelja

Tužilac Dragana Šormaz Dinčić istakla je da Nastićev potez nije opravdan, s obzirom na to da je izazvao incident u saobraćaju. Navela je da je Nastić bio neopravdano agresivan i da je njegovo ponašanje dovelo do teških posledica, ističući da je oštećeni bio stariji i u alkoholisanom stanju. Sa druge strane, Nastićev branilac, Dušanka Jovanović Šunjara, tvrdila je da je Nastić samo reagovao u nužnoj odbrani, ističući da je napadnut od strane Zorana Mitrovića Lanzuka i Zorana Jakovljevića.

- Na snimcima se vidi da je okrivljeni prouzrokovao incident u saobraćaju te da se oštećeni Jakovljević kretao u skladu sa propisima na pešačkom. Optuženi je bio neopravdano gnevan i njegovo ponašanje je dovelo do teških posledica. Pri tom, on je znatno mlađi i jači, a oštećeni je bio i u alkoholisanom stanju. Mladost mu nije olakšavajuća, jer je napao stariju osobu i već je osuđivan. Ponašao se bezobzirno i u drugoj situaciji kada je bežao i lakše povredio drugog oštećenog.

Nastićeva izjava i tok događaja

Nastić je u sudnici izjavio da mu je zaista žao i da mu nije bila namera da ubije Jakovljevića. Tvrdio je da ga je udario tek nakon što ga je Jakovljević napao, ističući da bi voleo da se ceo incident nije dogodio. Tokom događaja, Nastić se vraćao sa posla i došao do raskrsnice u centru Stepojevca, gde je došlo do sukoba sa Jakovljevićem i njegovim prijateljem. Svađa se nastavila ispred lokalne kafane, gde je Nastić udario Jakovljevića nakon što ga je ovaj uhvatio za vrat.

Detalji incidenta i hapšenje

Nakon što je Jakovljević pao unazad i udario glavom, Nastić je otišao, ali ga je zatim na Ibarskoj magistrali jurio Jakovljevićev sestrić Nikola Goranić. Nastić je pokušao da pobegne, ali je povredio Goranića, nakon čega je uhapšen u svojoj kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading