BELIVUK ZASTRAŠIVAO SVEDOKA: Spasojeviću, ne budi Lalić i ne svađaj nas

Autor:

Hronika

15.05.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

BELIVUK ZASTRAŠIVAO SVEDOKA: Spasojeviću, ne budi Lalić i ne svađaj nas

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas se nastavlja suđenje ozloglašenom klanu koji broji više od 30 članova, pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Klan se tereti za sedam monstruoznih ubistava, silovanje, otmicu, kao i posredovanje i stavljanje u nelegalni promet oružje, te šverc droge.

Svoja saznanja o izvršenim zlodelima kroz odgovore na pitanja odbrane govoriće Nikola Spasojević jedan od trojice okrivljenih saradnika koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu. Pred sudom su već iskaze dali i odgovarali Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. 

Osim njih trojice svi optuženi su negirali krivicu.

U 17.10 nastavlja se ispitivanje okrivljenog saradnika Nikole Spasojevića, najavljuje sudija. Za reč se javlja Veljko Belivuk.

- Vezano za nožić. Nama mesecima i godinama određeni političari, branioci svedoka saradnika, tvrde da su oni u pritvoru, pa nam nije jasno da u pritvoru imaju nož. 

 

Kada bude saslušanje optuženih videćete zašto je važno bila priča o nožu i na mestu kada je Miljković potegao priču.  

Veljko Belivuk insistira uz glasan smeh, da je Spasojevića namera bila da svađa klan sa Draganićem istakavši da je to isto radio i Srđan Lalić. 

- Ne budi Lalić. To što piše Draganićevo ime na papirima o uviđaju ne znači ništa jer smo videli da i moje i Miljkovićevo piše na drugim papirima. Mi sigurno nismao bili na uviđaju i vodili policiju u Surduk ili na druga mesta iz optužnice - rekao je Belivuk.
 

Vođa klana zatim pita: 

- Rekao si da Marko Miljković nekome iz policije i pravosuđa dao 100.000 evra da budemo oslobođeni za ubistvo Vlastimira Miloševića.
 

Spasojević odgovara  Miljković mi je rekao da ga je toliko koštalo to ubistvo. 

U nastavku glavnog pretresa, u toku četiri dana ove sednice trebalo bi da za govornicu stane i žrtva klana iz okoline Požarevca kojeg su prema optužnici, pripadnici klana mučili i silovali u bunkeru stadiona FK Partizan , gde je bila baza zločinačkog udruženja koje je funkcionisalo pod paravanom navijačke grupe.  

Na dosadašnjim ročištima sudsko veće kojim predsedava sudija Vinka Beraha Nikićević prikazalo je mnoštvo fotografija iz kuće smrti u Ritopeku gde su žrve, prema optužnici TOK mučene, ubijene sekirom ili upucane, pa samlevene, kao i fotografije sa Dunava gde su prosipani ostaci samlevenih žrtava. 

Takođe, viđene su i fotografije raznih automobila korišćenih za otmice i prevoz oružja i droge, kao i kuće u Surduku koju je klan koristio i u čijem dvorištu su na lomači Belivuk i Miljković zapalili ubijenog Gorana Mihajlovića. 

Dosadašnje suđenje obeležilo je provociranje svedoka okrivljenih od strane okrivljenih, najviše Marka Miljkovića koji im je u više navrata i zapretio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading