OVO SU BELIVUK I MILJKOVIĆ PORUČILI SVOJIM SUPRUGAMA: Sa optuženičke klupe uputili im samo jednu poruku

Autor:

Hronika

15.05.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

OVO SU BELIVUK I MILJKOVIĆ PORUČILI SVOJIM SUPRUGAMA: Sa optuženičke klupe uputili im samo jednu poruku

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas se nastavlja suđenje ozloglašenom klanu koji broji više od 30 članova, pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Klan se tereti za sedam monstruoznih ubistava, silovanje, otmicu, kao i posredovanje i stavljanje u nelegalni promet oružje, te šverc droge.

Svoja saznanja o izvršenim zlodelima kroz odgovore na pitanja odbrane govoriće Nikola Spasojević jedan od trojice okrivljenih saradnika koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu. Pred sudom su već iskaze dali i odgovarali Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. 

Osim njih trojice svi optuženi su negirali krivicu.

Veljko Belivuk i Marko Miljković su poručili iz pritvora svojim suprugama da ne dolaze na njihova suđenja jer im je neprijatno da u novinama čitaju o njima u novinskim izveštajima. 

Belivuku i Miljkoviću koje Tužilaštvo za organizovani kriminal označilo kao vođe monstruoznog klana, surovijeg od nekada zemunskog, još više smeta da gledaju fotografije svojih izabranica u štampi. U toj situaciji je bio Marko Miljković  poslednje nedelje maja kada je Tanja Miljković iz boksa za publiku pratila suđenje. Ona je slala poljupce mužu i srdačno pozdravljala njegove drugare, kao i Veljka Belivuka. Povremeno se smejala na zastrašujuća svedočenja Nikole Spasojevića


- Sasvim je razumljivo što traže da se njihove žene drže dalje od očiju javnosti jer treba da njihovu decu vode u škole i vrtiće. Zbog bezbednosnih razloga pre svega nije dobro da se slikaju i da skreću pažnju na sebe na takav način - kazao je izvor Republike dobro upoznat sa situacijom.  

Inače, od ranije je poznato da supruge vođa klanova Bojana Belivuk i Tanja Miljković nisu bliske i da se ne druže iako su njihovi muževi dugi niz godina bili kao nokat i prst. Neki kažu da među njihovim ženama vlada i pritajena netrpeljivost. 

U nastavku glavnog pretresa, u toku četiri dana ove sednice trebalo bi da za govornicu stane i žrtva klana iz okoline Požarevca kojeg su prema optužnici, pripadnici klana mučili i silovali u bunkeru stadiona FK Partizan , gde je bila baza zločinačkog udruženja koje je funkcionisalo pod paravanom navijačke grupe.  

Na dosadašnjim ročištima sudsko veće kojim predsedava sudija Vinka Beraha Nikićević prikazalo je mnoštvo fotografija iz kuće smrti u Ritopeku gde su žrve, prema optužnici TOK mučene, ubijene sekirom ili upucane, pa samlevene, kao i fotografije sa Dunava gde su prosipani ostaci samlevenih žrtava. 

Takođe, viđene su i fotografije raznih automobila korišćenih za otmice i prevoz oružja i droge, kao i kuće u Surduku koju je klan koristio i u čijem dvorištu su na lomači Belivuk i Miljković zapalili ubijenog Gorana Mihajlovića. 

Dosadašnje suđenje obeležilo je provociranje svedoka okrivljenih od strane okrivljenih, najviše Marka Miljkovića koji im je u više navrata i zapretio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading