SKANDAL U OŠ "DOSITEJ OBRADOVIĆ" NA DUŠANOVCU: Direktorka neće da izbaci dečaka siledžiju, a on tuče i devojčice DOK NE POPLAVE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada mi je dete došlo kući plavog stomaka, shvatio sam da je situacija veoma ozbiljna - priča očajni otac za naš portal

SKANDAL U OŠ "DOSITEJ OBRADOVIĆ" NA DUŠANOVCU: Direktorka neće da izbaci dečaka siledžiju, a on tuče i devojčice DOK NE POPLAVE!

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Ne znam više šta da radim da bih zaštitio ćerku. Ona nas nakon tih poslednjih batina stalno pita: "Šta ako me ponovo prebije", a mi ne znamo kako da je spasemo. Sve smo pokušali i niko nam nije pomogao. Ovako za Republiku opisuje dramu svoje porodice Ivan M., otac učenice trećeg razreda OŠ "Dositej Obradović".

On objašnjava da jedan devetogodišnji đak ove škole u opštini Voždovac već godinu i po dana krvnički tuče decu bez razloga, a škola mu ne može ništa.

- Reč je o natprosečno inteligentnom dečaku, kojem je dosadno na nastavi, pa se, izgleda, zabavi kada pretuče neko dete iz odeljenja. Nekada to budu veće batine, nekad manje, a uglavnom su na meti deca koja su fizički slabija od njega, pa i moja ćerka. Prvo smo mislili da su to uobičajene školske čarke, ali kada mi je dete došlo kući plavog stomaka, shvatio sam da je situacija veoma ozbiljna. Odmah sam ga prijavio učiteljici i direktorki i, osim praznih obećanja i njegove smanjene ocene iz vladanja, ništa nije preduzeto - priča Ivan za Republiku.

On kaže da je najveći strah za ćerkicu doživeo kada je ona nazvala majku iz škole vrišteći na telefon.

Foto: facebook.com/Dana Culafic

Osnovna škola "Dositej Obradović"

- To je bilo početkom aprila. Posle prvog časa ju je šutirao, udarao pesnicama i na kraju bacio na sto i davio, pa su ga odvukla druga deca. Vrištala je majci na telefon i sva se tresla - priča on.

Devojčicu su odmah odvezli u dom zdravlja, gde su joj konstatovane lakše povrede.

- Bili smo i u "Tiršovoj" na ultrazvuku. Srećom da nema nekih većih telesnih posledica, ali je psiholog u toj bolnici utvrdio teške traume. Bili smo i u policiji, gde su samo sačinili službenu belešku i poručili da je odgovorna samo škola jer se u njoj sve i desilo. Kada sam u besu i očaju pozvao direktorku i pitao je zašto moje dete nije zaštićeno u školi, ona je ponavljala da jeste iako sam je pitao i kako je onda tako krvnički pretučena. Čak mi je pretila i tužbom jer sam joj u afektu svašta rekao - objašnjava naš sagovornik.

On ističe i da su roditelji nasilnog učenika upoznati s nasiljem svog sina.

- Njegov otac je bio mrtav hladan. Rekao je da oni rade s njim i da ga vode kod psihologa. Čuo sam i da izbacivanje iz osnovne škole nije moguće, već samo premeštaj, a pitanje je ko bi ga primio sa smanjenom ocenom iz vladanja - zaključuje očajni Ivan M.

DIREKTORKA: SVE RADIMO PO ZAKONU

Direktorka OŠ "Dositej Obradović" Danijela Strahinić nije se javljala na naše telefonske pozive, ali nam je odgovorila mejlom na pitanja u vezi s ovim slučajem.

- Osnovna škola "Dositej Obradović" svako kršenje pravila ponašanja sankcioniše u okviru svojih nadležnosti. Škola postupa u skladu sa svojim ovlašćenjima, poštuje zakon i podzakonska akta. Radi u najboljem interesu učenika i zaposlenih. Kada je u pitanju bilo koji vid nasilja, škola sarađuje sa spoljašnjom mrežom podrške - Ministarstvom prosvete, MUP, Centrom za socijalni rad i domom zdravlja - navela je direktorka Strahinić u svom odgovoru.

Kako da zaštitim dete?

Ivan M. kaže da se žalio i republičkom prosvetnom inspektoru Vesni Zagorac, ali odgovor od nje nije dobio skoro dva meseca.

- Pre najtežeg napada na moju ćerku došlo je i do lakšeg, kada sam u afektu odjurio u školu da bih se sam uverio u to što radi taj dečak, ali me je četvoro ljudi držalo da ne uđem. Ne znam više šta da radim da bih zaštitio dete - napominje očajni otac, sa željom da mu nadležne institucije što pre pomognu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Kiki

06.06.2023 12:03

Užas!!!!!!!

Odgovori 10 4
Ko donosi naše Zakone

06.06.2023 12:23

Vlast propisuje zakone kojima se omogućavaju ovakve stvari. Školama su vezane ruke, a bahata deca i roditelji su zaštićeni.

Nebojsa Milosevic

06.06.2023 21:52

Isto se i meni desavalo u Krusevcu,na kraju sam trazio oca koji je bio insp u policiji i saopstio,vidi imacemo problem,resi to da ga ja ne resavam,delimicno je prestalo ostale su traume ali se nastavilo u srednjoj samo sa drugim akterima