MINISTARSTVO O TERAPEUTKINJI KOJA JE DECI PUŠTALA NARODNJAKE: To je nepriznata metoda, žao nam je!

Autor: Republika

Hronika

22.05.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Metoda koju ona zastupa kod nas nije priznata i nije nigde verifikovana - poručuju iz ministarstva prosvete.

MINISTARSTVO O TERAPEUTKINJI KOJA JE DECI PUŠTALA NARODNJAKE:  To je nepriznata metoda, žao nam je!

Foto: youtube.com/TV Hram

Ranka Radulović

Grupa dece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru je pri povratku na nastavu na psihoterapijama slušala narodnu muziku i "povezivala sa se duhovima i dušama svojih nastradalih drugara" u prisustvu terapeuta dr Ranke Radulović, izjavio je otac nastradale devojčice Slobodan Negić u emisiji "Utisak nedelje".

- Ona je pod okriljem te škole, uz znanje direktorke te škole, decu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i govorila o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih mrtvih prijateljica i prijatelja. Takođe je nastao tajac kad sam ja to izneo na sednici i ne postoji niko kome je jasno kako se to dogodilo - izjavio je Negić.

Kako je tada rekao, sve se dogodilo bez ikakvog znanja roditelja.

- Devojčica koja je učestvovala u tome je došla kući uplakana, što nije ni čudo jer je u traumi od toga dana, od kad se to dogodilo. Mama ju je pitala šta je bilo u školi, ona joj je odgovorila da su bili na seansi, nekoj terapeutskoj. Pitala ju je kako je bilo, a ona je rekla: "Odvratno. Puštali su nam narodnu muziku i tražili da se povežemo sa duhom mrtvih prijatelja i prijateljica" - rekao je Negić.

Foto: Printskrin

Slobodan Negić

O tvrdnjama koje je Negić izneo u javnost oglasila se Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete koja je za RTS izjavila da su naknadno čuli da se to dogodilo, da je liste stručnjaka pravilo Ministarstvo zdravlja i da se pomenuta psihoterapeutkinja Ranka Radulović nalazila na toj listi.

- Metoda koju ona zastupa kod nas nije priznata i nije nigde verifikovana kao metoda koja treba da bude zastupljena bilo gde, posebno ne u školi. Ja ne znam puno o toj metodi i žao mi je što Ministarstvo zdravlja nije napravilo dobru procenu šta je u tom trenutku potrebno deci, ali potpuno razumem da su kolege bile zauzete svim drugim stvarima - istakla je Snežana Vuković za RTS.

Napomenula je da su sada spiskovi stručnjaka potpuno provereni, ali i da tada spisak nije bio proveravan, pošto ga je poslalo Ministarstvo zdravlja i da se podrazumeva da je osoba stručna.

- Žao mi je što se to dogodilo, ali sam sigurna da se takve stvari neće događati, jer sada imamo timove koji će raditi. Sada smo formirali timove nakon dve nedelje prve pomoći. Formirani su timovi koji su specijalizovani za decu, za roditelje i ne menjaju se više terapeuti - rekla je Snežana Vuković i da će se sve nastaviti i tokom leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading