SRPSKA GLUMICA O MEJLU IZ RIBNIKARA: Donesite opravdanje, ako ne želite da dovedete dete u školu!

Autor:

Vesti

22.05.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Milena Vasić je pročitala mejl koji je stigao roditeljima dece iz "Ribnikara" dan pre povratka na nastavu.

SRPSKA GLUMICA O MEJLU IZ RIBNIKARA: Donesite opravdanje, ako ne želite da dovedete dete u školu!

Foto: ATA Images

Glumica Milena Vasić jedna je od više od 150 roditelja koji traže da se školska godina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja u masovnoj pucnjavi ubijeno desetoro dece i čuvar, prekine. 

- Što se tiče nastave, doslovno prepisujem deo zapisnika kolegijuma rukovodilaca stručnih veća. Rad od ponedeljka – časovi su skraćeni na 30 minuta, ali se radi po rasporedu časova. Anketirani roditelji koji ne žele da deca krenu u školu, moraju da jave, da bismo sa njima organizovali zajednički roditeljski sastanak sa upravom škole i roditelji učenika koji ne dolaze na nastavu treba da donesu lekarsko opravdanje - piše u mejlu koji je Vasić dobila od učiteljice svog deteta, prenosi Mondo.

Vasić objašnjava da su roditelji mališana zbunjeni i uplašeni:

- Mnogo je spinova, mnogo je lažnih informacija, mnogo je neproverenih izvora i roditelji su jako zbunjeni i jako uplašeni. 

Prva zvanična sednica Saveta roditelja održana je 9. maja, a na nju su, kako kaže Vasić, "upali" roditelji đaka sedmog-dva, koji nisu znali za sednicu, prenosi Mondo.

- Njih niko iz škole nije obavestio o sednici, a razlog je bio taj što nemaju svog predstavnika. Znate ko je predstavnik sedmog-dva? Mama ubijenog dečaka. Da li vi očekujete da ona bude predstavnik? Oni su upali na sednicu i rekli da niko njihove zahteve nije čuo i nije prihvatio, a onda su roditelji rekli da su čuli, ali da još uvek nisu prihvatili - ispričala je ona. 

Kako kaže, tek dan nakon te sednice, u javnost su izašli njihovi zahtevi koje su podneli još prvog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading