RODITELJI ĐAKA 7/2 IZ RIBNIKARA TRAŽE DIREKTORKINU SUSPENZIJU! Evo ŠTA im je poručila

Autor:

Vesti

20.05.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Knežević u ovom trenutku nije želela detaljno da razgovara o svim zahtevima roditelja VII/2 .

RODITELJI ĐAKA 7/2 IZ RIBNIKARA TRAŽE DIREKTORKINU SUSPENZIJU! Evo ŠTA im je poručila

Foto: Nemana Pancic, os-ribnikar.edu.rs

Snežana Knežević

Snežana Knežević, direktorka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji učenik ubio devetoro učenika i čuvara, kratko je za Kurir prokomentarisala zahteve roditelja dece VII/2 upućene Ministarstvu prosvete.

Kako je Kurir pisao, ovi roditelji su između ostalog zatražili i hitnu suspenziju direktorke Knežević, kao i psihologa i školskog pedagoga.

Direktorka Knežević u ovom trenutku nije želela detaljno da razgovara o svim zahtevima roditelja VII/2 iz sledećeg razloga:

- Kada dobijem njihov zvanični zahtev tada mogu da komentarišem i da odgovorim, a sada ne mogu ništa da kažem jer još uvek nisam dobila ništa zvanično. Pretpostavljam da ću i ja dobiti taj dopis - kratko je kazala Kneževićeva.

Podsetimo, roditelji đaka VII/2 odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar" koja su preživela masakr, uputili su dopis Ministrastvu prosvete u kojem, između ostalog, zahtevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole.

Oni su u dopisu naveli da zahtevaju "hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ 'Vladislav Ribnikar' Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odeljenja".

Takođe, zahtevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj.

Među razloge za nezadovoljstvo radom direktorke roditelji su naveli:

gotovo konstantno izbegavanje da se roditelji VII/2 odeljenja neposredno blagovremeno i tačno informišu šta škola i nadležni organi preduzimaju po ovim i drugim pitanjima već se te informacije dobijaju iz medija":

Izbegavanje pisane komunikacije sa roditeljima od strane direktorke škole iako su roditelji postavljali pisanim putem - elektronskom poštom određjena pitanja i predloge.

Nepostojanje jasnog plana i programa rada sa učenicima i roditeljima, bar u vremenskom periodu od narednih dva do tri dana, ali zašto ne i na nedeljnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
Milena

20.05.2023 15:06

Odlazi

Petar

20.05.2023 15:19

Direktorka je verovatno clan SPS-a, ili blizak rod Zagradjanina !!!!

Dragan

08.06.2023 12:28

Ma možete da smeniti i svetog petra te jadne dečice nema.ajde prvo da se zapitamo dal smo mi roditelji ok.i kako vaspitava decu.žalosno je šta pravimo od naše dece.i kad se desi ovo neponovilo se onda su svi krivi osim nas.čuvajmo svoju decu,dajmo im više pažnje manje telefona.