NIŠTA NE KRIJEMO U VEZI SA MASAKRIMA! Ministar Gašić otkrio: Policija i ranije podnosila krivične prijave protiv Uroša Blažića!

Autor:

Vesti

19.05.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić govorio je u parlamentu o nasilju u OŠ "Vladislav Ribinikar" na Vračaru, rekavši da se ništa ne krije o tom slučaju.

NIŠTA NE KRIJEMO U VEZI SA MASAKRIMA! Ministar Gašić otkrio: Policija i ranije podnosila krivične prijave protiv Uroša Blažića!

Foto: MUP Srbije

Deo opozicije je zatražio da se Gašiću izglasa nepoverenje, a on je odgovorio da mu je jasno da oni to ne žele zbog njega, već zbog predsednika i stranke kojoj pripada.

On je poručio da želi da objasni sve neistine koje opozicija iznosi zbog časnih i poštenih policajaca koji preduzimaju sve mere u cilju povećanja bezbednosti dece.

Bratislav Gašić je kazao da je pripadnik školskog obezbeđenja ubijen istog trenutka kada je kročio na vrata škole, kao i da je školski policajac uradio sve po proceduri.

- Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i izuzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, I on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu - rekao je Gašić.

Ministar je kazao da je u školu "Vladislav Ribnikar" posle 20 minuta od masakra stigla ministarka Danica Grujičić, nešto kasnije Branko Ružić i on.

- Bili smo sve vreme sa mojim saradnicima iz forenzike na licu mesta, međutim, odlično znate da zločin  nastaje nizom bioloških, socioloških i psihičkih faktora koje policija nije mogla da zna i da pretpostavi da će tako nesto da se desi - rekao je Gašić.

Upitan da li snosi odgovornost za sve što se dogodilo, Gašić je odogvorio:

- Da, snosim i ja, snosite i vi. Svi mi zajedno snosimo odgovornost -  poručio je Gašić.

Predato 25.503 komada oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je ponovio da je od 8.maja do 18.maja u akciji razoružavanja Srbije predato ukupno 23.503 komada oružja i više od million komada municije.

On je istakao da je za proteklih šest meseci oduzeto u raznim akcijama 57.000 komada oružja, ali do završetka sudskih sporova, to nije nešto sa čcime se raspolaže.

Gašić je kazao da je policija podnosila prekršajne i krivične prijave protiv Uroša B. koji je izvršio masovno ubistvo kod Mladenovca.

Tokom rasprave šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pozvao je članove vlade da podnesu ostavke jer, kako tvrdi, nisu spremni da preuzmu odgovornost.

Obradović je predložio okrugli sto vlasti i opozicije, formiranje tehničke vlade koja će, kaže, doneti hitne mere prevencije nasilja u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Aca

19.05.2023 13:56

Гашић се одлично показао у овим ситуацијама, заслужено место министра полиције.

Mia

19.05.2023 13:59

Bratislav Gašić odgovorno obavlja svoj posao! Svojim delanjem dokazaće opoziciji da je pravi čovek na ovoj poziciji!

Zana

19.05.2023 14:00

Urosa Blazica treba najstroze kazniti.

Dejan

19.05.2023 14:01

Blazic ce za svoje postupke i masakra koji je pocinio odgovarati.