JOJ DETE MOJE, JOJ OČI MOJE! Lelek neutešnih majki odjekuje ispred crkve u Malom Orašju, zagrljene viču: ŠTA NAM UZEŠE! (VIDEO)

Autor:

Hronika

06.05.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Mitrović, Lazara Milovanović, Nikola Milić, Nemanja Stevanović i Aleksandar Milovanović biće sahranjeni na groblju u Malom Orašju.

JOJ DETE MOJE, JOJ OČI MOJE! Lelek neutešnih majki odjekuje ispred crkve u Malom Orašju, zagrljene viču: ŠTA NAM UZEŠE! (VIDEO)

Foto: Nikola Mutić

Malo Orašje na večni počinak ispraća  petoro nastradale dece  koje je u krvavom pohodu u četvrtak monstruozno ubio Uroš Božić (21) na igralištu nedaleko od centra sela. Opelo nastradalima održano je u Crkvi Svetog apostola Vatrolomeja. Povorka stotine prijatelja, drugara uputila se ka seoskom groblju na kojem će mali anđeli biti sahranjeni. 

Školski drugari nedaleko od Crkvene porte Svetog apostola Vatrolomeja, na igralištu škole okupili su se da na večni počinak isprate svoje drugare.  Na igralištu su i brojni članovi nastradalih porodica koji uz jecaje i plač pričaju sa drugarima. 

Reči dece koje paraju srca svih prisutnih su "Da ne mogu da poveruju da nema anđela sa kojima su do pre dva dana nerazdvojni".

Uplakana dečja lica kroz suze prepričavaju jedni drugima koliko je teško poverovati da ljudski um može da uradi, ono što je učinio Uroš Božić prijateljima koje je stotinu puta sretao u selu. 

Porodica Marka Mitrovića je upravo stigla u dvorište Crkve, majka jedva stoji na nogama i ponavlja:

Joj dete moje, oči moje.

Stiglo je 10 sveštenika koji će učestvovati na sahrani mladih ubijenih u Malom Orašju.

Podsetimo, danas će na seoskom groblju nakon opela koje je počelo u 14 časova u Crkvi Svetog apostola Vatrolomeja biće sahranjeni: Marko Mitrović, Lazara Milovanović, Nikola Milić, Nemanja Stevanović i Aleksandar Milovanović.

Svakog dovode ponaosob uz povorku.

Dve majke se grle, Aleksandrova i Markova, se grle i viču:

- Šta su nam uzeli.

Aleksandrova majka mazi kovčeg.

- Sve lepši od lepšeg, vidi moj sin sa njima, moj Aca - jeca neutešna majka.

Podsetimo, Uroš je krvavi pohod počeo u Malom Orašju, tada je izašao je iz kola i ispalio rafal oko grupe okupljenih koja je sedela oko logorske vatre na pikniku. Meci koje je Uroš ispalio umrtili su petoro okupljene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading