PRODAVAO DROGU po noćnim klubovima : Sudiće mu dva dana za redom: Spasojević ofirao Lucifera

Autor:

Hronika

28.04.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje nasledniku Veljka Belivuka za prodaju droge i oružja, Lazaru Marinkoviću zakazano je posle prvomajskih praznika i to u dva termina.

PRODAVAO DROGU po noćnim klubovima :  Sudiće mu dva dana za redom: Spasojević ofirao Lucifera

Foto: Printscreen

Vođa navijačke grupe "Anti Romi" Lazar Marinković Lucifer sa kriminalnom grupom koju je organizovao za šverc droge i oružja naći će se pred Specijalnom sudom u četvrtak i petak sledeće nedelje, kada su zakazana pripremna ročišta.

Foto: shutterstock

Hapšenje i pretresi narko-dilera

Sa Marinkovićem je u septembru prošle godine, optuženo još 17 lica, a hapšenje grupe desilo su se pre više od godinu dana, u martu 2022. Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, oni se terete da su od jula 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beograda, proizvodili, kupovali i stavljali u promet kokain, heroin, kanabis tzv. marihuana i amfetamin, čijom prodajom su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

- Optužnica je podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava - saopštili su iz tužilaštva povodom optuženja Luciferove grupe.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Belivukova grupa obelažavala teritoriju

Grupa je drogu prodavala prvenstveno u naselju Karaburma , na splavovima „Port" i „Fristajler", kao i u klubu „Kasina", a dostavljali su je i na adrese kupaca. Oni su nekada blisko sarađivali sa grupom "Alkatraz", ali kada su Belivukovi"Principi", preuzeli tribinu, "Anti-romi" su im se priključili.

- Posle hapšenja Belivuka i Miljkovića,  Luciferova grupa nastavila je da distribuira drogu i obezbeđuje klubove po Beogradu. Lucifer je preuzeo Belivukove poslove, i on je to aminovao, pa ga je hapšenje saradnika pogodilo - otkriva izvor Srpskog telegrafa. 

Foto: Tanjug/ST/printscreen

Nikola Spasojević okrivljeni saradnik svedoči o zločinama Belivukova grupa 

Da je Belivukov klan sarađivao sa njima potvrdio je i okrivljeni saradnik Nikola Spasojević Spale kada je rekao da je Luciferu nosio drogu da bi je on dalje prodavao.

Veljko je tražio da drogu odvezem na stadion, a sutradan sam pošiljku odvezao do groblja Orlovača, gde me čekao kamion podgoričkih tablica. Mislim da je Veljko odvadio tri ili četiri kilograma. Znam da je na jednoj kocki bio nacrtan pingvin. Na stadionu Partizana predavao sam drogu Aleksandru Vučeljiću, zatim Borisu Karapandžiću, Markovom drugom kumu, Stefanu Bjelivuku, Lazi Luciferu, Jezdi...-  rekao je pre nekoliko dana Spasojević na suđenju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading