VELJKO JE BIO KRVAV, IMAO JE OSTATKE LJUDSKOG TELA PO SEBI: Sve stravičnije svedočenje Spasojevića, evo čega se seća iz Ritopeka!

Autor:

Hronika

26.04.2023

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

VELJKO JE BIO KRVAV, IMAO JE OSTATKE LJUDSKOG TELA PO SEBI: Sve stravičnije svedočenje Spasojevića, evo čega se seća iz Ritopeka!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

Marko Miljković ispituje i danas svog kuma svedoka-okrivljenog Nikolu Spasojevića.

Spekuliše se da je Tanja Miljković u Specijalni sud došla u pratnji obezbedjenja koje je i dovezlo crnim bmw, i da se dvojica njenih čuvara  ali seu dogovoru sa njom drže malo dalje. Ona se po izlasku iz kola pridružila advokatima Jerkoviću i Maloviću. Miljkovićeva žena se u sudnici danas samo smeška, za razliku od prekjuće kad se vidno smejala. danas prevrće očima na Spasojevićevo svedočenje. Ona je pozdravila sve okrivljene, a javila se i Veljku Belivuku. Smestila se iza supruga, a kada je on izašao da propšituje kuma, uspravila se i ironično odmahivala glavom kad je Spasojević goivorio koliko je bio prestrašen od klana. 

Spasojević misli da nikoga osim Miljkovića nije video na stadionu pred otmicu Veličkovića na niz Mesarovih pitanja o prisutnosti članova klana.

- Video sam samo tebe, za Veljka nisam siguran - rekao je Spasojević Miljkoviću odgovarajući mu na pitanje koga je video na stadionu pred otmicu Veličkovića, misleći na članove klana.

Spasojević se ne seća koliko je vremena bilo potrebno pojedinično za sve radnje vezane za ubistvo i otmicu Goksija. 

Izjasnio se da je zagradio kapiju u Ritopeku po MIljkovićevom nalogu kad je Goksi dovezen. Pošto je odbio da kaže šta je Miljković radio posle otmice  Veličkovića jer se ne seća, na peto uzastopno isto pitanje o tome Spale kaže:

- Verovatno sam pio limunadu i jeo kolače. Marko ti se baviš nekim stvarima ...- kaže Spasojević.

Miljković: "Kako ulazim u skrivenu prostoriju, sa sekirom ili bez?" 

- Ne znam.

Miljković: "Kako je izgledao Goran Veličković?"

- Ne znam nikad ga nisam video u izvornom stanju, video sam ga samo u delovima.

Miljković: "Ajmo malo na Gligorijevića... S kim dolaziš u Ritopek?"

- Sa Veljkom, Draganićem, Milošem Budmirom i Jankovićem. Drganićevom astrom. 

Miljković: "Kako ste svi došli jednim autom?"

- Lepo, nas petorica. Ti si došao Lalićevom škodom, posle podne.

Miljković: "Čime odlazi Marko Budimir?"

- Smartom kako je i došao.  Ne mogu svega da se setim, jer sam bio pogubljen pošto je Gliga bio moj drug. 

Miljković kaže da je veoma čudno što Lalić nije spominjao Spasojevića kao učesnika krivičnih dela, i što se Spasojević ne seća Lalića. Spasojević pojašnjava da se seća Lalića, ali ne zna u kom momentu je došao. 

- Jankvić je bio tu kad je otiman i sečen čovek. 

Miljković pita: "Jesmo li bili krvavi po izlasku iz garaže?"

- Veljko jeste.To sam video jer je specifično da vidiš tragove ljudskog tela. Mislim da se očistio pre ulaska u kuću - precizirao je Spasojević. 

Sudija je odredila pauzu od pola sata radi odmora. Nastavak suđenja će biti oko pet.

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Spasojević je pre dva dana govorio i o organizaciji ubistava u Atini i na Krfu, do detalja je opisao jezive zločine.

Nakon toga govorio je i o svirepom ubistvu Aleksandra Gligorijevića i Nikole Mitića.

Juče je Nikolu Spasojevića ispitivao njegov kum Marko Miljković, što je nastavljeno i danas.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading