"Je l ovo ta žica kojom smo humano davili ljude"!? Jezivo u nastavku suđenja, Belivuk traži pravdu za optužene! PRIKAZUJU SE SLIKE MESTA GDE SU MLEVENA TELA!

Autor:

Hronika

26.04.2023

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

"Je l ovo ta  žica kojom smo humano davili ljude"!? Jezivo u nastavku suđenja, Belivuk traži pravdu za optužene! PRIKAZUJU SE SLIKE MESTA GDE SU MLEVENA TELA!

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavljeno je suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

U nastavku suđenja posle pauze, sudija se dogovara sa Miljkovićem da se Spasojević predoče slike iz Ritopeka koje je snimila policija. 

 

Prikazuje se prilaz Dunavu i Miljković pita Spasojevića da li prepoznaje mesto .

 

On naslućuje da jeste to prilaz Dunavu i traži širi prikaz, a na narednih mnoštvo  fotografija koje se prikazuju odgovara  da možda i zna to mesto, ali da ne može da potvrdi jer su nastale u drugom godišnjem dobu. Prikazuju se crni džakovi i beli, a Spale kaže da nisu bili crni džakovi, a ni bele ne prepoznaje. 
 

- Ovo je moguće da je mesto gde se prođe kroz šiblje pa je na trideset metara ulazio Miloš Budmir u vodu da prosipa džakove sa ostacima tela . I ovo mi se čini poznato...uvala je bila i nizbrdica , ovo prepoznajem, po sećanju to je to mesto... a ovo bi moglo biti...ovo je neki voćnjak tamo nisam prolazio. Ovo može biti deo skalpera kojim smo presecali džakove. Imam problem s desnim okom, buni se Spasojević kad ga Miljković opominje da čita sa fotografija potpise jer piše da je skalpel. 

 

- Je l ovo ta žica kojom smo humano davili ljude kako kaže Lalić -  pita Miljković. Spasojević tvrdi da su skalpeli kojima je klan baratao bili crvene i crne boje.

Prelazi se na kuću u Surduku i Spasojević prepoznaje liticu, kuću i zgarište gde je spaljen Goran Mihajlović.
 

Fotografije su nastale 21. januara prošle godine i na njima se vidi bitno izmenjena kuća, što Spasojević i potvrđuje. 
 

Miljković je poviknuo kad je ugledao na ekranu da su on i Belivuk učesnici na mestu fotografisanja. 
 

Republika

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

 

- Molim vas sudija to izmenite jer Veljko i ja nismo izvođeni iz pritvora i nismo tamo išli sa policijom. 

Miljković se buni i što svedok ne može da opredeli u metrima udaljenost međusobnu pojedinih objekata i predmeta na placu i u jednom trenutku pita Spasojevića da li može da kaže koliko su daleko članovi veća od njega u sudnici. Pošto on ni to nije mogao da oceni, MIljković opet negoduje. 
 

- E ovako su i izgledale žice posle paljenja koje ostanu od guma. Liči mi na žice koje smo bacili-  rekao je Spasojević.

Miljković ističe da je kod tih žica bačenih sa litice uz Dunav svakakvi otpatci tako da se ne može tvrditi da su to gume iz zločina.
 

- Lalić je rekao da su džakovi spaljeni na terasi, posle prosipanja Gorana Veličkovića, a ti pričaš drugačije.

Opet se svađaju, a Miljković nastavlja istim tempom i posle opomene sudije.
 

- Nikola, gde si video krv na kominezonu ili na telu? 
 

- Kod Veljka je bilo na telu -  odgovara Spasojević.
 

Republika

Foto: Printscreen

Nikola Spasojević

 

Miljković ovde prekida ispitivanje i ostavlja vremena da advokati traže ukidanje pritvora za pojedine optužene. Pre toga, sudija ispravlja transkripte suđenja jer tvrdi da je na nekim mestima u svedočenju okrivljenih svedoka došlo do laspusa, koji su logični. 

Veljko Belivuk se javio za reč i traži da se zaštite optuženi. 
 

- Poštovana sudija, nama se sudi za neka zverstva kako ste jednom rekli, i ruši se pretpoostavka nevinosti. Svedoci pričaju o nekim zverstvima, a mi nismo to uradili, mi sve negiramo. Mi imamo situaciji da Srđan Lalić koji ništa nije bolji od mene, a vi kažete da je on možda pogrešio u govori i napravio lapsus, ispravljate zapisnik. Njemu povlašćujete, ali kako znamo da je pogrešio. Po medijima nas treba da obese, ali bar vas molim.  Naši advokati su se smirili i ne skaču, a tužioci skaču i bez uljučenog mikrofona i pričaju kao danas Saša Ivanić. Ni tužioci nisu bolji od advokata jer su i jedni i drugi završili pravni fakultet, kao što ni svedoci nisu bolji od nas ostalih okrivljenih - udahu je rekao Belivuk obučen u farmerke i crnu majcu za najk znakom. 

 

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Spasojević je pre dva dana govorio i o organizaciji ubistava u Atini i na Krfu, do detalja je opisao jezive zločine.

Nakon toga govorio je i o svirepom ubistvu Aleksandra Gligorijevića i Nikole Mitića.

Juče je Nikolu Spasojevića ispitivao njegov kum Marko Miljković, što je nastavljeno i danas.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading