I DAN DANAS OSEĆAM TAJ MIRIS SPALJENOG MIHAJLOVIĆA: Jeziva izjava svedoka-okrivljenog, otkriva gde su prosuti ostaci!

Autor:

Hronika

26.04.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

I DAN DANAS OSEĆAM TAJ MIRIS SPALJENOG MIHAJLOVIĆA: Jeziva izjava svedoka-okrivljenog, otkriva gde su prosuti ostaci!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

Marko Miljković ispituje i danas svog kuma sedoka-okrivljenog Nikolu Spasojevića.

Nadalje, drugog vođu klana zanima koji broj čizama i kakve kačekete je Spale kupio njima koji su palili Mihajlovića u Surduku.

- Velike čizme 45, 46 broj, crne kačkete. Vatra je bila velika.

Miljković insistira na odgovoru, iako Spasojević ističe da ne može da opredeli visinu plamena: "Kolika vatra, izjasni se, treba i drugi svedoci to da kažu, otprilike?"

Sudija se umešala, i kaže da je sbvedok rekao da ne može da se izjasni. 

Miljković drsko kaže: "Dobro ja ću se držati toga da je vatra bila visoka 10 metara jer je to za mene velika vatra. Da gori ovaj sud za mene je to velika vatra. Videćemo šta će žena svedok reći". 

Onda pita jel komšinica videla njega ili je Veljko sam pričao sa njom i u koje vreme je to bilo. 

- Nisam štopao vreme, a bio je dan. Samo je Veljko pričao sa njom - kazao je Spale. 

Miljković predočava izjavu koju je okrivljeni svedok dao pred sudom o ostacima Mihajlovića koji nisu izgoreli. 

Miljković: "Kako je sve stalo u jedan džak, a u Ritopeku za ostake kažeš da smo koristili šest džakova? Kako to? Pet džakova je veliko, a Spasojević je rekao da je ostalo dosta od čoveka. Šta se desilo sa sekirom?.

Spasojević nema precizan odgovor ni najedno od tih pitanja. 

"Šta se desilo sa peskom iz tovarnog prostora?", pita Miljković, a Spasojević kaže da je on ostao u kamionu. 

Miljković: "Zašto nismo ostatke stavili u pesak kao i u dolasku?

Spasojević: "I dan danas osećam taj miris spaljenog tela jer ste vi insistirali da bude kod sedišta suvozačkog da bi se brže prosuo sa Pupinovog mosta. Ljudsko telo smo prosuli tu, a prah u Dunav."

Miljković: "To me interesuje - ljudsko telo, zašto smo neke bacili u Dunav, a druge smo nosili na Pupinov most?"

Spasojević: "Sa litice smo bacili ono što se pretvorilo u pepeo".

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Spasojević je pre dva dana govorio i o organizaciji ubistava u Atini i na Krfu, do detalja je opisao jezive zločine.

Nakon toga govorio je i o svirepom ubistvu Aleksandra Gligorijevića i Nikole Mitića.

Juče je Nikolu Spasojevića ispitivao njegov kum Marko Miljković, što je nastavljeno i danas.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading