POGLEDAJTE AKCIJU ŠPANSKE POLICIJE U KOJOJ JE "PAO" SRBIN: Pretresli pet kuća, a ono što su našli ih je ŠOKIRALO (VIDEO)

Autor:

Hronika

21.03.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni među kojima je i Srbin su optuženi za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom.

POGLEDAJTE AKCIJU ŠPANSKE POLICIJE U KOJOJ JE "PAO" SRBIN: Pretresli pet kuća, a ono što su našli ih je ŠOKIRALO (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube/Europa Press

Srbin pao u Španiji zbog droge

Sedam osoba, među kojima i jedan Srbin star 42 godine uhapšeno je u policijskoj akciji "Go green" zbog trgovine drogom u okolini Madrida.

U pretresu pet porodičnih kuća u gradovima San Martin de la Vega, Parla i Fuenlabrada u Madridu i još dva u Sesenji (Toledo), policija je zaplenila 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra u gotovini.

U kriminalnoj grupi su, osim Srbina, bili i petorica muškaraca španske nacionalnosti, starosti od 24 do 45 godina i jedna Špankinja od 35 godina.

Uhapšeni su optuženi za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom, pripadnosti kriminalnoj organizaciji i za krađu električne energije.

Građani mesta San Martin de la Vega, gde su uhapšeni, između ostalih, prodavali marihuanu, prijavili su policiji prošlog oktobra da osećaju jake mirise koji podsećaju na miris marihuane, a često su se žalili i na nestanke struje.

Tokom istrage, španska policija otkrila je da se radi o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge velikih razmera, uglavnom marihuane i hašiša. Prodavali su sami, bez posrednika, u nekoliko provincija oko Madrida, a i dalje se istražuje mogućnost da su se proširili i po ostalim gradovima, ali i preko jednog madridskog preduzeća, javljaju španski mediji, prenosi Kurir.

- Imali su visok stepen hijerarhije i svaki član grupe je imao tačno određenu ulogu. U evidenciji smo proverili da li su bili priključeni na struju na crno, tj. bez plaćanja, i saznali smo da jesu preko složenih električnih instalacija koje predstavljaju veliki bezbednosni rizik - rekla je potparolka tužilaštva za španski El Pais.

U dve kuće, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe je imala više prilagođenih prostorija za postavljanje novih useva, i na taj način su planirali da prošire dalje svoju proizvodnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading