SRBIN UHAPŠEN U VELIKOJ AKCIJI ŠPANSKE POLICIJE: "Palo" sedam osoba, u kućama uzgajali marihuanu, zaplenjen i keš - evo kako su otkriveni!

Autor:

Hronika

21.03.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U policijskoj akciji pod nadzivom "Go Green", zaplenjene su 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, i to nije sve.

SRBIN UHAPŠEN U VELIKOJ AKCIJI ŠPANSKE POLICIJE: "Palo" sedam osoba, u kućama uzgajali marihuanu, zaplenjen i keš - evo kako su otkriveni!

Foto: Youtube, MUP Srbije

Španska policija u akciji hapšenja zbog droge

Policija u Španiji uhapsila je sedam osoba zbog trgovine drogom u okolini Madrida, a jedan od njih je državljanin Srbije.

Kako su preneli španski mediji, reč je o policijskoj akciji pod nadzivom "Go Green", u kojoj su zaplenjene 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra u gotovini.

Sudeći po svemu što je policija pronašla jasno je da se radi o "velikom poslu", koji je ova ekipa uhapšenih vodila. Naime, radi se o grupi od sedam osumnjičenih, od kojih su petorica španske nacionalnosti, starosti od 24 do 45 godina, jedna Špankinja od 35 godina i jedan Srbin (42).

Uhapšeni su optuženi za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom, pripadnosti kriminalnoj organizaciji i za krađu električne energije.

Stanovnici San Martin de la Vega, jednog od gradova u kom su uhapšeni prodavali marihuanu, alarmirali su policiju prošlog oktobra kada su prijavili jake mirise koji su ih podsećali na miris marihuane.

- Komšije su prijavile kuću odakle su mirisi dolazili, a usputno su se žalili i na česte nestanke struje. To je diglo veliku bunu među stanovništvom, jer im je vrlo brzo postalo jasno da se u kući nalazi plantaža marihuane - prenose tamošnji mediji.

Tokom istrage, španska policija otkrila je da se radi o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge velikih razmera, uglavnom marihuane i hašiša. Prodavali su sami, bez posrednika, u nekoliko provincija oko Madrida, a i dalje se istražuje mogućnost da su se proširili i po ostalim gradovima.

- Imali su visok stepen hijerarhije i svaki član grupe je imao tačno određenu ulogu. U evidenciji smo proverili da li su bili priključeni na struju na crno, tj. bez plaćanja, i saznali smo da jesu preko složenih električnih instalacija koje predstavljaju veliki bezbednosni rizik - rekla je potparolka tužilaštva za španski El Pais.

U dve kuće, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe je imala više prilagođenih prostorija za postavljanje novih useva, i na taj način su planirali da prošire dalje svoju proizvodnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading