SRBIN NEVIN ZAVRŠIO U ITALIJANSKOM ZATVORU: Nikola žrtva zamene identiteta, godinu dana robijao zbog pljačke i upucavanja, a onda je advokatica REŠILA SLUČAJ

Autor:

Hronika

19.02.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikoli K. pravosuđe nikada nije poverovalo da je nevin, a jedina koja je sve ovo vreme bila uz njega, jeste advokatica Fabijana Trelja.

SRBIN NEVIN ZAVRŠIO U ITALIJANSKOM ZATVORU: Nikola žrtva zamene identiteta, godinu dana robijao zbog pljačke i upucavanja, a onda je advokatica REŠILA SLUČAJ

Foto: Društvene mreže, Shutterstock

Nikola K. proveo godinu dana u zatvoru u Italiji

Srbina Nikolu K. (30) je mnogo živaca koštao jedan neverovatan slučaj zamene identiteta ali i slobode, jer je boravio u italijanskom zatvoru, ni kriv ni dužan.

Nikola K. je prvostepeno osuđen za oružanu pljačku u mestu Gaziolo d'Arkole, kod Verone. On ječak odslužio godinu dana zatvora, a za sve to vreme je tvrdio da je nevin i da se u vreme pljačke nalazio u Srbiji, piše Koriere del Veneto, prenose beogradski mediji.

- Vi grešite, ja nisam pljačkaš koga tražite. Ja nisam taj koji je pucao u tog momka. Ne mogu da budem učesnik pljačke u toj vili jer sam te noći bio u Srbiji na proslavi Nove godine - pričao je na sudu Nikola K.

Nikoli K. pravosuđe nikada nije poverovalo da je nevin, a jedina koja je sve ovo vreme bila uz njega, jeste advokatica Fabijana Trelja.

- Moj klijent je uvek tvrdio da je žrtva zamene identiteta. U vreme pljačke koju je počinila grupa kriminalaca 5. januara 2013. godine Nikol K. je bio u rodnoj zemlji, na proslavi Nove godine. Problem je što se, do sada, niko nije složio sa tvrdnjama Srbina, koji je uhapšen i ostao je u zatvoru godinu dana, pre nego što je prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora. Ova presuda je doneta 28. februara 2019. godine i od tada je trebalo još četiri godine da bi slučaj dospeo do Apelacionog suda. Drugostepena instanca je potpuno preokrenula prvostepenu presudu - objasnila je advokatica Trelja.

Republika

Foto: Društvene mreže

Nikola K. nevin bio u italijanskom zatvoru

Njena žalba je prihvaćena u potpunosti, a za Nikolu K. to je značilo potpuno oslobođanje od sve odgovornosti, jer nije počinio delo koje mu se stavljalo na teret.

- Dokazali smo da je u pitanju bila greška prilikom prepoznavanja, moj klijent nema ništa sa tim (pljačkom), u vreme događaja čak nije ni bio u Italiji - kazala je advokatica.

Ozbiljni dokazi zbog kojih je Nikola K. bio osuđen za krivično delo, zbog koje su tri učesnika već osuđena su da je učestovao u pljački vile kada je ranjen tada devetnaestogodišnji Franćesko Ambrozi.

Foto: Shutterstock

Italijanska policija izvršila hapšenje i poslala u zatvor

Žrtva, Franćesko, kasnije se prisećao pljačke.

- Terali su me da priznam gde je sef, terali su me da brojima zajedno sa njima do deset. Tada je jedan od pljačkaša, najagresivniji od njih, pucao u moju levu nogu - ispričao je nesrećni mladić.

Policija je optužila Nikolu K. da je upravo on taj razbojnik koji je pucao u mladića.

- Ispostavilo se da je počinilic drugi i zbog toga ćemo tražiti odštetu, za duševni bol, nezakoniti pritvor - rekla je adokatica.

Pravi počinilac je i dalje na slobodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading