KO JE "DEBELI" KOJI JE UHAPŠEN U BEOGRADU? Deo je organizovane kriminalne grupe, sa još dvojicom prodavao skank inspektorima SIPA - onda je krenula akcija "Naslednik"

Autor:

Hronika

26.01.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Segić Debeli se sa još dvojicom tereti za organizovani kriminal i međunarodni šverc droge.

KO JE "DEBELI" KOJI JE UHAPŠEN U BEOGRADU? Deo je organizovane kriminalne grupe, sa još dvojicom prodavao skank inspektorima SIPA - onda je krenula akcija "Naslednik"

Foto: Youtube/brocode

SIPA

Bojan Segić zvani Debeli (45) državljanin BiH uhapšen je u Beogradu po poternici Interpola zbog izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne. On je javnosti postao poznat nakon hapšenja u Sarajevu kada je sa još dvojicom prodavao skank inspektorima SIPE.

Da podsetimo, vlasnik hotela i građevinske firme "Alpina" Stjepan Braco Lazarević (65) iz Istočnog Sarajeva, Bojan Segić Debeli (41) iz Prnjavora i Vlastimir Tomić Šuca (58) iz Valjeva uhapšeni su u maju 2015. godine u akciji "Naslednik" u kojoj je zaplenjeno 16,3 kilograma skanka.

Ova trojka se tereti za organizovani kriminal i međunarodni šverc droge, a "pali" su u akciji koju su zajednički sproveli SIPA i Uprava za teški i organizovani kriminalitet MUP RS.

Akcija "Naslednik" mesecima je pripremana i u njoj je zaplenjeno 16,3 kilograma skanka. Od toga su deset kilograma droge osumnjičeni prodali prikrivenim istražiocima SIPA, dok je šest kilograma pronađeno u pretresu objekata koje su osumnjičeni koristili.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić tada je rekao da je akcija bila usmerena na procesuiranje lica koja se bave međunarodnim krijumčarenjem veće količine skanka, uzgajanog u kontrolisanim uslovima.

- Reč je o drogi koja se sa teritoriji Albanije krijumčari u BiH, gde se delom i prodaje. Drugi deo se krijumčari prema zemljama Evropske unije gde kilogram ove droge, na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cenu od 3.000 evra - rekao je tada Grubešić.

U maju 2015. su izvršeni pretresi na četiri lokacije u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Palama i Prnjavoru, kao i vozila koje su osumnjičeni koristili. Tom prilikom pronađena je veća količina skanka, kao i drugi materijal koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

- Sprovedenom istragom, prikupljeni su dokazi koji ukazuju na to da su trojica osumnjičenih, činili organizovanu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju droge. U dva navrata osumnjičeni su drogu, u količinama od četiri i šest kilograma, u operacijama simuliranog otkupa prodali prikrivenim istražiocima SIPA - rekao je Grubešić.

Da podsetimo, policijski inspektori iz stanice Barajevo, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu uhapsili su danas 45-godisnjeg Bojana Segića poznatijeg kao Debeli.

Prilikom legitimisanja Segić je pokazao ličnu kartu izdatu u BiH, za koju je utvrđeno da je falsifikovana.

Kako saznaje Republika.rs, utvrđeno je da je dokument falsifikat, zbog čega mu je određeno zavržavanje u trajanju od 48 sati. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading