UŽAS I JEZA! DEČAK (13) POKUŠAO DA UBIJE POLICAJCA U ULMU: Uhapšena dva tinejdžera i dva mladića za krvničko prebijanje - među njima i Srbin!

Autor:

Hronika

18.02.2023

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejžeri i mladići su uhapšeni u akciji "Korn" zbog pokušaja ubistva policajca u Nemčkoj.

UŽAS I JEZA! DEČAK (13) POKUŠAO DA UBIJE POLICAJCA U ULMU: Uhapšena dva tinejdžera i dva mladića za krvničko prebijanje - među njima i Srbin!

Foto: Tanjug/AP

Nemačka policija vrši hapšenje

Državljanin Srbije (24) uhapšen je u Ulmu, u Nemačkoj, zbog sumnje da je s trojicom saučesnika pretukao lokalnog policajca (25).

Osim njega, lisice su stavljene tinejdžeru (18), koji ima nemačko i tursko državljanstvo, Turčinu (23) i Sirijcu (13), koji zbog godina neće krivično odgovarati.

Oni su uhapšeni u akciji "Korn" 15. februara zbog pokušaja ubistva.

Napad na policjaca šokirao je čitav grad, a osudili su ga gradonačelnik i šef policije Ulma.

- Policajac je teško povređen i lekari su morali hitno da ga operišu, i to nekoliko puta. Srećom, stanje mu se poboljšalo i nije životno ugrožen - navodi izvor lokalnih medija.

Motiv napada, kako je objašnjeno, i dalje je misterija. Tužilaštvo je saopštilo da je istraga i dalje u toku.

Ministar policije pohvalio je dosadašnji tok istrage.

- Policajac se hrabro i odlučno zauzeo za našu sigurnost u slobodno vreme, te je nemilosrdno i brutalno napadnut i teško povređen. Uspeh stanice u Ulmu je važan. Preduzimamo oštre, odlučne i dosledne akcije protiv takvih brutalnih napada - rekao je ministar policije.

Ovaj slučaj uznemirio je i brojne korisnike društvenih mreža. Oni su izrazili zabrinutost i solidarnost s povređenim policajcem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading