JEZIVO DA JEZIVIJE NE MOŽE: Svedočenje Lalića - mleli smo ljude, a mašina je znala da koči!

Autor:

Hronika

29.11.2022

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Belivuku je danas nastavljeno ispitivanjem svedoka okrivljenog Srđana Lalića, a sledeće je zakazano za četvrtak.

JEZIVO DA JEZIVIJE NE MOŽE: Svedočenje Lalića - mleli smo ljude, a mašina je znala da koči!

Foto: Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Srđan Lalić o Belivuku i Miljkoviću

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe pod vođstvom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, zvanog Mare Mesar.

Suđenje je nastavljeno ispitivanjem svedoka okrivljenog Srđana Lalića, koji je prvo govorio o detaljima vezanim za "Skaj" aplikaciju, a onda je izneo jezive detalje ubistava svih žrtava u nizu.

Na suđenju klanu Veljka Belivuka koji je mleo žrtve, svedok tužilaštva okrivljeni Srdjan Lalić je objasnio da su sa mašinom za mlevenje mesa imali mnogo problema. 

- Bilo je problema oko povezivanja i ožičavanja, na napon. U skrivenoj prostoriji je bila jedna tabla i tu je bilo nekim problema, da neće da se pokrene, ali se uvek to osposobi i do poslednjeg dana je bila u funkciji - kazao je Lalić i dodao:

- Tu prostoriju nazivamo skrivena jer se isprva ne primećuje da postoji. U slučaju da uđe policija, ne vidi se da iza zida ima prostorija. U jednom delu zida ima betonska ploča, koja kliza na šini i uvlači se zid. Potrebna je velika snaga da se pomeri zid. Police na zidu su maskirale prolaz - objasnio je Lalić.

Na pitanje da opiše tajnu prostoriju, Lalić je odgovorio:

- Otvor se nalazi u donjem desnom uglu, kada se uđe u garažu. Kada se prođe kroz otvor, to je širine oko metar, gde čovek može da se uspravi i tu su metalna vrata, kada se otvore, ulazi se u skrivenu prostoriju. Ona je širine oko 7-8 do 10 metara i dužine oko četiri ili pet metara. Na dužoj strani je jedan kanal, gde se slivala vodu, postoji slivnik sa desne strane. U desnom ćošku je jedan orman, u njemu je odlagano konzervirano oružje, bio je i jedan zeleni sanduk, vojni, u njemu su bile lisice, panciri, poliicijske uniforme. Bila je jedna wc šolja, uz orman, jedna barska stolica. Bilo je desetak utičnica. Krajnje levo, bila je jedna niša gde je tabla sa osiguračima, takođe je bila i jedna crna metalna stolica. Na sredini na plafonu su bili tiplovi sa metalnim kukama, dole su bile braon pločice, zidovi okrečeni u belo, a kao osvetljenje bila su neonska svetla na plafonu. Uvek je tu bilo hirurških, radnih rukavica, varikine, sone kiseline, alata je bilo, konopac, skalpeli, trake. Mašina je bila isrped niše sa elektro tablom.

Republika

Foto: Tanju/R. Prelić, E-Stock, privatna arhiva

Srđan Lalić

Kako je dodao, mašina za mlevenje je visine oko metar i po, širine oko 80 cm i dužine oko 100 ili 120 centimetara.

- Sa prednje strane kuće i odozgo, vi nemate sliku da tu može da postoji bilo kakva skrivena prostorija. Zona iznad garaže je pokrivena travom, tu je i jedan kao ozidani objekat i jedan ozidani bunar. Praktično je ukopana. Kada se popnete na garažu popnete se na zemlju, to je ukopano u brdo - opisao je Lalić.

Za uklanjanje tela sa sve mlevenjem mesa u mašini koljačima iz Belivukovog klana je, prema Lalićevim rečima, trebalo između sat i dva sata.

- Kada je bilo problema sa mašinom, bude i do tri sata - zaključio je Lalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading