LALIĆ IZNEO JEZIVE DETALJE! SMRT KAO IZ HOROR FILMOVA: Do sitnica pisao kako je Belivukov klan samleo Goksija i druge žrtve - Velja Nevolja i Mare mesar osmislili sve!

Autor:

Hronika

29.11.2022

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Belivukovom klanu je nastavljeno ispitivanjem svedoka okrivljenog Srđana Lalića

LALIĆ IZNEO JEZIVE DETALJE! SMRT KAO IZ HOROR FILMOVA: Do sitnica pisao kako je Belivukov klan samleo Goksija i druge žrtve - Velja Nevolja i Mare mesar osmislili sve!

Foto: ST/V. LUKIĆ, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Srđan Lalić o Belivukovom klanu

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe pod vođstvom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, zvanog Mare Mesar.

Suđenje je nastavljeno ispitivanjem svedoka okrivljenog Srđana Lalića, koji je prvo govorio o detaljima vezanim za "Skaj" aplikaciju, a onda je izneo jezive detalje ubistava Gorana Veličkovića i drugih žrtava.

Na pitanje tužioca Saše Ivanića, Lalić je prvo pričao o tajnoj prostoriji u kopj je bila mašina za mlevenje.

- Prvobitno je tajna prostorija pravljena za uzgoj marihuane i držanje konzerviranog oružja. Imao je i zeleni sanduk sa policijskom opremom, odelima i ostalim. Na zidu je bilo desetak utičnica, a u niši tabla sa osiguračima. Imala je jedna barska stolica i jedna crna metalna - opisao je Lalić i dodao:

- Mašina se nalazila ispred niše sa elektro-tablom, ona je visine metar i po, možda i viša, a široka 80-tak, a dužine metar i dvadeset. Stajala je na paletama -  rekao je Srđan Lalić.

Kako je dalje opisao, garaža je ukopana u brdo i ne može se naslutiti da iza nje postoji tajna prostorija. 

Tužioca je zanimalo kako je nastala fotografija nasmejanog koljača koja je obišla Balkan.

- Bio sam na fotografiji sa Veljkom Belivukom koju je napravio Budimir. Ispred nas je Goran Veličković koji je tada još uvek bio živ. Budimir je hteo da pošalje i pokaže Miljkoviću da ga fascinira, ali on to bolje zna, jer ja nisam inicirao fotografisanje -  kazao je Lalić i dodao: 

- Slike su pravljene u znak zastrašivanja Škljaraca, suparničkog klana. To smo počeli da radimo nakon njih. Slali smo ih preko "Skaja" preko komande da se fotografija briše čim je vidi taj kome je poslata -  ispričao je svedok okrivljeni. 

Foto: TV Pink/printscreen

Srđan Lalić

Sudija je insistirala da govori poimence o ulogama u klanu u nastrašnijim zverstvima i uništavanju tela žrtava.

- Prvi put sam to video kod Gorana Veličkovića, jedno lice je radilo sa sekirom, u toj situaciji Veljko Belivuk. Barata tako što odvoji glavu od tela, šake i stopala. Drugo lice pravi rezove i odvajaju se udovi, a onda se raspori abdomen i izvade se organi u jedan džak. Na posletku se glava usitnjava sekirom, ali se prethodno odere kože sa glave sa kosom da ne bi kočila mašina i kosa pravila zastoj. Isečeno telo se stavi u tri kadice i onda se melje - opisao je Srđan Lalić.

- Želatinasto vodenog sastava  je izmleveno telo koje se pakuje u platinasti plastični džak da se ne bi izlilo slučajno ili curelo.  Ceo proces ako nema zastoja sa osposobljavanjem mašine trajao je sat i po do dva. Osmisli su ga Belivuk i Miljković - kazao je Lalić.

Ponovo se vratio na tajnu prosstoriju.

- Tajna prostorija je na plafonu imala utiplovane kuke sa knapom na koji se kačila folija koja se rasprostirala po prostoriji i skupljala nakon svakog ubistva. Najnoni su se sposle ubistva stavljali u džak i crevom žute boje se prao pod prostorije. Preko slivnika je uvek stavljana cediljka, to je Draganić radio da ne bi ako je ostalo nešto krupnije otišlo u slivnik. Onda se kiselinom sve pere kao i mašina koja se prvo rasklopi, pa se opere i potpi u varikinu - kazao je Lalić.

Jel se pominjala fraza "Nema tela nema dela"?

 Iz razgovora sa vođama grupe zašto tako ubijamo ljude, Miljković mi je objasnio da kad nema tela nema ni dela, i da time ni osude ne može biti. 

Da li je među vama bilo reči da se prema Lazaru Vukićeviću bude posebno surov?

- Da jeste. Posebno smo bili brutalni jer smo milsili da je upucao Miloša Budimira,  a takođe su nam Veljko i Marko dali direktivu preko "Skaja" iz Crne Gore da budemo surovi i brutalni. Vukićević i Belivuk su imali komunikaciju preko skaja pre ubistva. Belivuk ga je pitao zašto  ga prati jer mu nije naneo nikakvu štetu, a Vukićević mu je odgovorio "Puši ku*ac". Mi smo mu puštali poruke od Veljka i Marka gde su oni likovali nad njegovom otmicom. Govorili su mu kako će da pati i da umre u mukama i da će videti ko će da puši ku*ac - odgovorio je na pitanje Lalić.

Sudija ga je potompitala šta je on radio Vukićeviću. 

- Udrao sam ga kablom i polivao crevom da bi mu onemogućavali disanje da bi odgovorio na naša pitanja - ispričao je Lalić.

Sudija ga pita da li je peglao žrtve, na šta Lalić kaže da mu nije poznato da je iko peglao ijednu žrtvu klana, a negira i da je pegla uopšte postojala u njihovim prostorijama. 

Republika

Foto: St/N. Pančić, Pritnscreen E-stock, Tanjug

Ubijeni Lazar Vukićević

Sudija je insistirala da svedok okrivljeni vezano za silovanje mladića I. S. pojasni ko su lica koja je oslovio prethodno nadimcima, kao i da li ima saznanje da je silovan.

- Aleksandar Vućelić je Sale Struja, a Miksa Milovan Tadić. Rekao sam da sam zatekao I. S, crvenog u licu, ali nisma siguran da li je silovan iako su nam rekli da jesu, ali ne mogu da procenim da je to bila šala ili istina. Ja i Budimir smo ga udarili par puta po nogama jer je šijun. Vreteo je nekoliko rečenica u krug - pojašnjava Lalić.  

Tužilac Ivanić je pitao zašto je bio zgusnut plan zločina u desetak dana tog avgusta.

- Pa tako se namestilo. Hrvatin je namamo Goksija, a mladić je prebijen i silovan jer je uhvaćen u špijunaži. U tom periodu smo dobili konkretne informacije o opserviranju škaljaraca koji nas prate, što smo ranije naslućivali - kazao je Lalić.

Ko je stavljao u promet i držao drogu u Humskoj i restoranu?

- Droga je dopremana na osnovu narudžbina i onda se jedan dan odredi za razdeljivanje. To se radilo u kuhinji gde je imalo dosta štekova. U kuhinji je stajao čist kokakin, kiselina, alkohol,vaga, hirurške rukavice, mašina za vakumiranje, rukavice. Često se donosila i marihuna da se razdele probe, ali ona nije deljena tu nego je prevožena do adresa. Za prodaju kokaina bili su zaduženi Marko i Veljko. Prodaja kokaina je vršena preko obezbeđenja klubova i njihovih kontakata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading