HAOS NA SUĐENJU KLANU VELJE NEVOLJE: Miljkovićev advokat izneo poseban zahtev, pa tražio poligraf!

Autor:

Hronika

10.11.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Vlada Petrović je zatražio da se Marko Miljković podvrgne poligrafskom ispitivanju zbog atentata na Vučića.

HAOS NA SUĐENJU KLANU VELJE NEVOLJE: Miljkovićev advokat izneo poseban zahtev, pa tražio poligraf!

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Velja Nevolja, Marko Miljković

Suđenje monstruoznom klanu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Mraka Miljkovića, poznatijeg kao Mare Mesar, nastavljeno je trećim i poslednjim ročištem ove nedelje i to zahtevom branioca Marka Miljkovića, advokata Vladimira Petrovića, za izuzeće postupajućih tužilaca, ali i  Mladena Nenadića, Nenada Stefanovića, Tomislava Kilibarde i Zagorke Dolovac.

- Javnost je dovedena u zabludu, presuđeno je unapred optuženima jer informacije cure i iznose ih u javnost oni koji to ne bi smeli - rekao je advokat Petrović pobrojivši sva navedana imena tužilaca do vrha tužilačke piramide.

Pred većem Vinke Berahe Nikićević, advokat Petrović je zatražio da se njegov branjenik podvrgne poligrafskom ispitivanju vezanom za atentat na predsednika Aleksandra Vučića.

- Bezuslovno, od ovog trenutka pa na dalje, moj branjenik Marko Miljković je spreman da se prema njemu primeni ispitivanje na poligrafu gde god, u prostorijama policije, tužilaštva , pa čak i u pritvorskoj ćeliji na okolnosti da je organizovao i bio član kriminalne grupe koja je spremala atentat na predsednika Vučića - kazao je Petrović. 

Veće se povuklo da odluči o predlogu Miljkovićevog advokata

Zamenik tužioca Saša Ivanić je zatražio od veća da odbaci predlog, nakon čega su se veće povuklo da odluči.

- Stranke su dužne da uz zahtev za izuzeće dostave dokaze i okolnosti, ni jedan dokaz nije, sve je ovo reakcija na iskaz Lalića. Šta se to promenilo od utorka, nigde se ne navode dokazi za ovakve tvrdnje. Ja predlažem da veće odbaci zahtev za izuzeće. Za odbranu nije novina da je zaključen sporazum o svedočenju. Ne postoji ni jedan razlog da se ovaj zahtev ne odbaci - rekao je Ivanić.

Veće odbilo predlog Miljkovićevog advokata

Na kratkoj pauzi veće je odlučilo  da se odbije Ivanićev predlog i prekinuto je suđenje zbog donošenja odluke o zahtevu advokata da se izuzmu tužioci. 

Odloženo suđenje

Nastavak suđenja zakazan je za 29. novembar, kao i 1. i 2. decembar ove godine.

Da podsetimo, pred većem će se, kao i na prethodna dva pretresa, pojaviti svedok okrivljeni Srđan Lalić, koji je u zamenu za 18 godina zatvora pristao da prvo Tužilaštvu, a sada i sudu, ispriča sve što je činio kriminalni klan.

Kako je u utorak najavio, danas bi trebalo da priča o aplikaciji "Skaj", za koju je on, kao IT stručnjak, bio zadužen.

Pripadnici grupe su, kako se tvrdi, preko kriptovanih telefona i ove aplikacije razmenjivali poruke, ali i fotografije na kojima su i neke žrtve. Nakon što Lalić bude završio sa slobodnim izlaganjem, veće, tužilac, advokati i optuženi će moći da mu postavljaju pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading