NARODE, OVI ĆE NAS POTROVATI! U "Skroz dobroj pekari" miš se šeta po hrani i gricka kolače! (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.11.2022

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari.

NARODE, OVI ĆE NAS POTROVATI! U "Skroz dobroj pekari" miš se šeta po hrani i gricka kolače! (VIDEO)

Foto: Ilustracija- republika.rs, Tanjug/AP, Pixabay

Veoma neprijatna scena zabeležena je u jednom objektu "Skroz dobre pekare". Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama jasno se vidi miš koji hoda po vitrini, penja se i jede kolače.

Kako se navodi na Instagram stranici "Moj_beograd_rezerva", na kojoj je i objavljen video, sve se desilo u objektu kod Sajma u Beogradu, a snimak je napravila mušterija.

Foto: instagram.com/moj_beograd_rezerva/printscreen

Miš jede kolač u Skroz dobroj pekari

Ovo im se ne dešava prvi put!

Još jezivije od snimka je svedočenje mušterija i zaposlenih u istoj pekari koji napominju da su miševi, bube i druge gadosti sasvim normalna pojava u njihovom pecivu, ali i objektima gde proizvode i prodaju hranu.

- Ovo nije prvi put da se ovo dogodi u pekari "Skroz dobra pekara". Poznanik je radio kod njih, neću nikog da omalovažavam, ali ja ne jedem tamo već dosta godina, i to sa dobrim razlozima. Ovaj miš je samo jedan od njih - jedan je od komenatara ispod snimka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Mušterije su ranije nalazile bubašvabe, žilet, dlaku, miševe u proizvodima ove pekare, navodi se na ovoj stranici, ali je i u proizvodnji alarmantna situacija.

- A tek u proizvodnji na Karaburmi, pacovi jedu šunku i kačkavalj za one male okrugle sendviče, ko ne zna. 

Snimak je izazvao buru i kod drugih pratilaca ove stranice koji su bili zgroženi i zaključili da tamo više neće jesti. 

Pekara ćuti!

Ekipa Republike je pokušala da kontaktira sa Skroz dobrom pekarom, ali oni na naša pitanja nisu odgovorili do objavljivanja ovog teksta.

Za ovo mogu da ih zatvore!

Svi oni koji su u prethodnom periodu kupovali proizvode ove pekare mogu sada da se zapitaju da li je bezbedno ono što su pojeli, ističe za naš portal Marko Dragić iz Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine i dodaje da mušterije s pravom mogu da posumnjaju da je i na njihovj hrani bio miš ili nešto drugo.

- Ovo je grubo kršenje sanitarnih propisa, samim tim je i ugroženo zdravlje potrošača. To sada otvara niz nekih drugih pitanja: da li je ta hrana bezbedna, da li prolazi sanitarnu kontrolu... Ovo je svakako za sanitarnu inspekciju - rekao je Dragić.

Ovaj propust otvara pitanje i kako je pored toliko zaposlenih radnika miš uspeo da završi u vitrini, kazali su iz Udruženja.

- Kazne zavise isključivo od Inspekcije. Za ovo mogu da ih zatvore, zbog neispunjavanja sanitarnih uslova, jer je to najgrublje moguće kršenje Zakona.

Šta ako pronađete nešto u pecivu?

Kako se u ovoj pekari već dešavalo da se strana tela nađu u hrani, pitali smo i šta treba uraditi ako se ovakav slučaj ponovi.

- Prvo i osnovno, sačuvajte račun, ističe Dragić, jer je on validan dokaz da ste kupili proizvod. Zatim bi trebalo napraviti fotografije koje nedvosmisleno dokazuju da je strano telo u testu, a da nije naknadno ubačeno unutra kako bi se naškodilo ugledu same firme. Prvo se treba obratiti pekari, pa onda pokrenuti slučaj pred nadležnom inspekcijom - ističe naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Bumbar

29.11.2022 14:59

Šta kažu zbog miševa mogu da zatvore majke ti trebala je bitl zatvorena još kod prvog miša!!!