VELIKA POBEDA REPUBLIKE: Malešiću ukinuta jedna tačka iz odluke o pritvoru

Autor:

Hronika

19.04.2022

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda Srpskog telegrafa i Republike!

VELIKA POBEDA REPUBLIKE: Malešiću ukinuta jedna tačka iz odluke o pritvoru

Foto: printscreen

Slobodan Malešić, načelnik novosadske policije

Posle našeg pisanja, sudija specijalnog suda je ekspresno ukinuo tačku jedan - opasnost od bekstva - u obrazloženju pritvora koji je određen generalu MUP Slobodanu Malešiću.


Podsetimo, Malešićevi advokati su još 7. aprila uložili žalbu na odluku o određivanju pritvora do 30 dana zbog navodne trgovine uticajem i organizovanja kriminalne grupe. Međutim, sudija Siniša Petrović je taj zahtev držao u fijoci sve do 15. aprila kada ga je prosledio vanpretresnom krivičnom veću.


Da skandal bude veći, na sastanak sa advokatima koji su tražili razjašnjenje zbog čega se žalba ne prosleđuje, Petrović je poslao svoju saradnicu koja je "objasnila" da je takva praksa pomenutog sudije i da važi i u slučaju generala. Reagovao je branilac Veljko Delibašiš koji je ocenio da se radi o klasičnoj zloupotrebi funkcije čiji je cilj da se pritvor maksimalno produži i žalba učini besmislenom.


Posle ponovljenog pitanja specijalnom sudu zbog čega se krši zakon i žalba drži u fijoci, na koje nije bilo odgovora, usledila je odluka o poništenju jedne od tačaka, ali su ostale još dve, podjednako sporne - opasnost od uticaja na svedoke i mogućeg ponavljanja krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Crni

19.04.2022 17:58

Hipoteticko pitanje mozda ima neko odgovor. Imamo ...mogucnost ponavljanja krivicnog dela... Koliko je meni poznato osumnjiceni moze samo da ima sumnju da je ucinio krivicno delo ali samo sumnju i ne moze optuzeni ponoviti nesto sto nije nesporno a nespornu ( figurativno receno) odluku donosi sud sudskom presudom potvrdjenu na apelaciji. Gde je onda krivicno delo koje moze da ponovi? Sumnju moze i uticaj ako ga je bilo moze ponoviti a ako nije bilo cak ni to? Malo je glupa formulacija, kontradiktorna.