ODREĐEN PRITVOR DIREKTORU NACIONALNOG PARKA ĐERDAP: Arčio državnu šumu i dgao vikendicu na divlje

Autor:

Hronika

19.04.2022

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 18.4.2022.godine, doneo rešenje kojim je prema osumnjičenom Lazaru Mitroviću odredio pritvor do 30 (trideset) dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku.

ODREĐEN PRITVOR DIREKTORU NACIONALNOG PARKA ĐERDAP: Arčio državnu šumu i dgao vikendicu na divlje

Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom Mitroviću stavljeno je na teret izvršenje dva krivična dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika i krivično delo trgovina uticaja iz člana 366 stav 3 Krivičnog zakonika.

Podsećamo, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšen je v.d. direktroa Nacionalnog parka Ðerdap Lazar Mitrović, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni poližaj, saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Kako je navedeno, nakon saslušanja Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor.

U saopštenju se dodaje da je na osnovu dokaza prikuljenih u predistražnom postupku doneta naredba o sprovođenju istrage protiv Mitrovića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebljavajući službeni položaj u vezi sa prodajom drvnih sortimenata mimo zakonskih regulativa i zbog nelegalne izgradnje vikend kuće za sebe, u zoni nacionalnog parka u kojoj je zabranjena izgradnja vikendica, kao i da je nedozvoljeno uticao na ozakonjenje ovog objekta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Rastko

19.04.2022 07:50

Joj baš mnogi utiču na nelegalno ozakonjenje objekti a naj.be SAMO po neki