NEMA EPILOGA BIZARNOG SLUČAJA U KOTEŽU?! Drug umro od droge, izbacili ga kao psa i za to neće odgovarati!

Autor:

Hronika

24.11.2020

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bizaran slučaj iz beogradskog naselja Kotež, po svemu sudeći, neće dobiti sudski epilog jer krivičnog dela nema ili ga je gotovo nemoguće dokazati. U pitanju je slučaj "Bačenog leša" od 18. novembra, kada su se tri mladića drogirala u stanu u Kotežu, a onda je jedan od njih, po svemu sudeći, domaćin overio - umro od prekomerne količine narkotika. Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- U iskazu koji su dali u policiji oni su objasnili šta se, prema njihovoj verziji, desilo. Naime, oni su svi zajedno konzumirali narkotike kada je jednom od njih, koji je boravio u tom stanu, pozlilo i on je ubrzo preminuo. Dvojica "pametnjakovića" nisu znala šta će sa lešom, pa su ga uhvatili, izneli iz stana i ostavili ga na parking ispred zgrade. Potom su se vratili u stan, gde ih je pronašla i policija, a ceo događaj snimila je i kamera za video-nadzor sa zgrade. Oni nisu pokušali da pobegnu niti da sakriju lica - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Veliko je pitanje u kakvom su stanju bili momci kada ih je zatekla policija i bilo bi vrlo zanimljivo videti njihovo psihološko veštačenje. Nejasno je i ko je preminuli mladić jer komšije o njemu imaju različite priče.

- On se tu uselio kada mu je umro neki rođak. Nismo ga mnogo viđali, ali se pričalo da se tu skupljaju mladi koji se drogiraju. U stanu je držao mnogo životinja - rekao je novinarima stanar te zgrade koji je želeo da ostane anoniman.

Prema drugoj verziji, koju je ispričala komšinica, preminuli momak je bio podstanar koji je tu živeo kraće vreme.

Majku zakopao da bi dizao penziju

Pred sudom nije odgovarao i Slobodan Perišić (53) iz Beograda, koji je u svojoj garaži na Dedinju sahranio majku Stevanu (83), preminulu 13 dana pre toga. On je priznao da je to uradio da bi podizao penziju pokojnice, ali to nije stigao da uradi, tako da krivičnog dela nije bilo.

Policiju je o neuobičajenom slučaju obavestila Slobodanova bivša supruga, koja je došla u policijsku stanicu i ispričala da je videla Slobodana da u garaži kopa rupu.

- Slučaj jeste neobičan, ali s pravne strane gledano, pitanje je da li ima bilo kakvog krivičnog dela, a mnogo je teže dokazati bilo kakvo krivično delo. Drogiranje samo po sebi nije kažnjivo, ali jeste kupovina, prodaja, posedovanje. Pošto je jedan od učesnika događaja preminuo, praktično je nemoguće dokazati ko je drogu kupio. Krivično delo je i omogućavanje uživanja narkotika, ali ako su se drogirali gosti, a umro domaćin, on je taj ko je omogućavao njima drogiranje, pa tu dela za njih nema - kaže jedan beogradski advokat koji je želeo da ostane anoniman.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Mrtvu devojku krili u kauču

Prošle godine u Novom Beogradu dogodio se sličan slučaj kada je u stanu Nikole K. (30) od prevelike doze narkotika preminula Milica Stanojević (28).

Nikola nije znao šta da radi s telom, pa ju je nekoliko dana držao u stanu. Onda je pozvao u pomoć još tri druga Miloša G., Dušana D. i Ivana V. Oni su došli na ideju da telo sakriju u kauč, odnesu ga u kola i odvezu negde, ali je kauč bio prevelik da uđe u lift, pa su morali da ga nose stepeništem. Pošto je telo već počelo da se raspada, osetio se specifičan miris, pa su stanari pozvali policiju. Pronađeno je i telo nesrećne devojke koje je bilo skriveno u gepeku automobila jednog od mladića.

Tužilaštvo može eventualno mladiće da goni zbog nepružanja pomoći.

- I ovde je pitanje kako dokazati da su oni mogli da mu pruže pomoć, a nisu. Uvek mogu da kažu da su zaspali i da nisu znali ni videli da je njihov domaćin umro. Nijedan tužilac ne želi da izgubi, tako da me i ne bi čudilo da ne bude pokrenut nikakav postupak protiv mladića koji su izneli telo jer su dokazi za bilo koje od ovih krivičnih dela vrlo tanki ako ih uopšte ima - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading